Categorii
Stiri

Salonul International de Mobila din Milano invadat in 2013 de casele de moda

salon mobila milano marni colectie scaune realizate fosti detinuti

Editia 52 a Salonului International de Mobila de la Milano (2013), cel mai mare targ de mobilier din lume, si-a inchis portile saptamana trecuta. Editia din acest an a inregistrat cel mai mare numar de expozanti din domeniul modei, care s-au alaturat creatorilor de mobilier, prezentand colectii de piese de mobilier cu design de lux.


Cea mai reusita imbinare a modei cu designul de mobilier, in opinia criticilor, apartine casei Hermes, care s-a prezentat la Salone del Mobile 2013 cu o colectie denumita „Les necessaires d’Hermes”, semnata de designerul francez Philippe Nigro. Colectia, compusa din 6 piese, a fost realizata din lemn de nuc, stofa, piele de lux si elemente din otel. De asemenea, Hermes a prezentat o serie de modele de tapet si stofe de tapiserie.

mobila hermes salon mobila milano 2013

Casa Armani a uimit vizitatorii Salonului International de Mobila din Milano printr-o prezentare desfasurata in zona Tortona a orasului. Colectia de lux este realizata integral din materiale naturale, printre care lemnul Tamo (un fel de pin japonez), fibre de banana si piatra semipretioasa onyx.

mobilier armani salon mobila milano

Colectia de mobilier, compusa din 16 piese, prezentata de Louis Vuitton, poarta numele de „Objects Nomades”. Piesele colectiei, inspirate de calatorii, sunt elemente decorative pentru casa, realizate din piele. Unele dintre ele vor intra in productia de serie, in timp ce altele vor fi fabricate doar in editie limitata.

hamac piele louis vuitton

Casa de moda Marni, aflata la a doua participare consecutiva la Targul de Mobila din Milano, a lansat colectia „100 Chairs” (o suta de scaune). Produse in serie limitata, piesele colectiei, in culori vii si cu design retro, sunt confectionate manual de fosti detinuti columbieni, ca parte a unui program de reintegrare in societate.

salon mobila milano marni colectie scaune realizate fosti detinuti

Versace Home s-a prezentat cu o colectie de 12 piese de mobilier de lux, in editie limitata, semnata de designerii Nicolai si Simon Haas. Fotoliile, scaunele sau banchetele – toate cu design opulent – sunt realizate din piele neagra, cu multe elemente decorative aurii. Unul dintre scaunele colectiei Versace Home poarta numele Donatellei Versace, care spune ca piesele prezentate la Salonul de Mobila din milano reprezinta o viziune de viitor a luxului.

scaun donatella colectie versace home

Designerul londonez Nina Tolstrop a semnat colectia de scaune, denumita „Re-Imagined” a casei de moda Marc by Marc Jacobs. Colectia este compusa din scaune vechi, vintage, carora Nina Tolstrop le-a dat o noua viata cu ajutorul stofelor de tapiserie marca Marc Jacobs.

scaune marc jacobs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *