Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Se infiltreaza apa in temelie si ziduri daca panza freatica este la suprafata?


anunt concursDaca doresc sa construiesc o casa si panza freatica este la suprafata, mai exact la cel mult 1 m adancime, apa nu se va infiltra in temelie si apoi in zidurile casei?


Intrebare de la Aluculesei Dorin, pe adresa redactiei: Se infiltreaza apa in temelie si ziduri daca panza freatica este la suprafata?

anunt concurs

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

beu mihai in ianuarie 13th, 2014

Este o problema care si mie imi da dureri de cap!Apa freatica la 0.6 m adincime(iarna) si panta terenului de 12-15 grade.Ma tem mai mult de alunecare de teren pentru ca fundatia trebuie sa fie la cca.1 m adincime,(adincimea de inghet a solului)ceea ce nu este posibil din cauza pinzei freatice.Un sistem de drenuri ar salta prea mult pretul de cost,mai ales ca e vorba de o c-tie sezoniera.Un studiu geotehnic poate ar putea sa ma lamureasca dar parca n-as da banii ca sa-mi spuna ca nu sunt solutii si ca trebuie sa renunt.
Hidroizolatia nu cred ca e o problema daca se face constructia pe niste piloni cu inaltimi variabile functie de panta terenului.
Stie cineva vreo metoda de fundare eficienta in acest caz??
Va multumesc

beu mihai in ianuarie 13th, 2014

Am uitat sa zic la comentariul anterior ca e vorba de o c-tie pe structura de lemn ,tip framing,cu vata minerala,etc.deci mai usoara decit c-tiile clasice.

Mihai Lazar in ianuarie 13th, 2014

Domnule Mihai apa se infiltreaza prin beton, daca panza freatica este atat de sus e bine sa cautati sa faceti o izolatie cu folie cel putin pe toata fundatia
casei pentru a nu avea probleme pe viitor,exista folie pentru solarii este foarte rezistenta ,se gaureste mai greu fata de folia obisnuita.
Cu stima

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii