Categorii
Stiri

Simfonia Lalelelor Pitesti 2013 – impresii

simfonia lalelelor 2013

Am fost zilele trecute la editia 36 a expozitiei anuale Simfonia Lalelor din Pitesti, de unde ne-am intors cu cateva achizitii mult dorite. In capul listei este o magnolie mov, de aproximativ 1,3 m inaltime, care a costat doar 35 de lei, un chilipir, in comparatie cu preturile practicate de catre majoritatea participantilor la expozitie. Am mai cumparat un pui de artar japonez rosu (Acer palmatum atropurpureum), cateva craite, cativa butasi de lavanda, creasta cocosului, o planta de bordura foarte interesanta – Senecio cineraria, cu frunze catifelate de culoare verde-gri, un arbust iubitor de umbra Astilbe de culoare roz, o floare cataratoare de interior Dipladenia, un ghiveci cu petunii curgatoare albe superbe si unul cu Million Bells de culoare roz. Ultimele doua si-au gasit deja locul in terasa casei noastre.

flori simfonia lalelelor 2013

Pe langa plante, am cumparat si 4 ghivece mari si frumoase, din lut, la doar 11 lei bucata. Am fi luat mai multe, dar nu mai aveam maini sa le caram. Ca o paranteza – m-a uimit faptul ca in tot targul de flori si plante era un singur stand cu ghivece.

simfonia lalelelor 2013 flori

La Simfonia Lalelelor din Pitesti gasesti aproape orice fel de planta de interior sau de exterior, de la florile cele mai mici, pana la copaci inalti cativa metri. Am folosit termenul „aproape orice” pentru ca mi-as fi dorit sa gasesc niste plante cataratoare, cum ar fi Vita Canadiana sau Caprifoiul, dar n-am dat de ele. Trebuie sa spun ca preturile au fost mult mai mari decat ma asteptam. Un exemplu ar fi Erica Carnea (o planta decorativa de gradina), pe care am cumparat-o cu doar cateva saptamani in urma de la un magazin de materiale pentru casa si gradina cu doar 6 lei, iar la expozitie nu o gaseai sub 15 lei ghiveciul.

petunii simfonia lalelelor 2013

O alta chestie interesanta si bine de retinut este ca, pentru chilipiruri, e bine sa vizitezi standurile cu o zi, doua inainte de deschiderea oficiala a Simfoniei Lalelelor sau in ultimele ore de expozitie. De exemplu, magnolia despre care va spuneam mai sus a fost cumparata cu doua zile inainte de deschiderea targului la doar 35 de lei, ba chiar am primit si bonus un ghiveci cu Ranunculus, care costa separat 10-12 lei. Iar in zilele de desfasurare ale expozitiei un exemplar asemanator de magnolie putea fi gasit la cel putin 100 de lei.

erica carnea

Ultima zi in care puteti vizita expozitia Simfonia Lalelelor 2013 este astazi, 21-aprilie.

Un răspuns la “Simfonia Lalelelor Pitesti 2013 – impresii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *