Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Solutii panou solar pentru furnizare de energie si apa calda, casa cu mansarda


anunt concursBuna ziua,
As dori sa mansardez o casa cu amprenta de 120 mp la care as dori sa folosesc un panou solar pentru furnizare de energie si apa calda.


Va rog sa-mi sugerati cea mai avantajoasa si eficienta solutie, tinand cont de faptul ca locuinta se afla in jud. Harghita unde temperaturile sunt foarte scazute.

Intrebare de la Lukacs Edith, pe adresa redactiei: Solutii panou solar pentru furnizare de energie si apa calda, casa cu mansarda.

anunt concurs

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

Aurel in martie 23rd, 2015

Buna ziua, Edith

In primul rand, acoperisul sau zona unde vrei sa montezi panoul, trebuie sa fie orientata catre SUD. Apoi determinarea marimii panoului trebuie facuta dupa numarul de utilizatori si nu dupa suprafata.
Oricum, in zona, pe langa faptul ca este mai frig, este de obicei si multa ceata, asa ca, sistemele solare clasice nu sunt solutia cea mai buna.
Va recomand un sistem solar termodinamic combinat cu un sistem solar PV(photovoltaic), eventual si cu un EOLIAN mic, daca sunt curenti de aer in zona.
Aceste doua sisteme, pot functiona pe orice vreme, sistemul SOLAR termodinamic poate lucra 24/24h, 7/7, 365 zile pe an, si pot sa va sigure chiar o independenta energetica TOTALA. Daca am avea mai multe informatii despre localitate, va putem da si alte sfaturi.
Pentru alte informatii…..0763650071; smart1greenenergy@gmail.com

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii