Categorii
Proiecte de case inedite

Top 10 constructii cu aspect de OZN in lume

casa muzeu benesse kagawa japonia


Constructiile futuriste, cu aspect de OZN, nu sunt inventii recente, cum ne-am fi asteptat, unele dintre ele apropiindu-se de serbarea venerabilei varste de o suta de ani.

Iata un top cu cele mai celebre si spectaculoase constructii cu aspect de OZN din intreaga lume:

1. Palatul Artelor Regina Sofia, o constructie cu design neobisnuit, ce aminteste de o nava spatiala, se afla in Valencia, Spania. Cladirea cu aspect de OZN, ce masoara peste 70 metri inaltime, gazduieste opera valenciana, un teatru si multe alte expozitii si manifestari culturale, fiind una dintre cele mai populare destinatii turistice din Valencia.

palatul artelor valencia

2. Hotelul si muzeul Casa Benesse din Kagawa Japonia se numara printre cele mai spectaculoase constructii cu aspect extraterestru din lume. Constructia inedita adaposteste o colectie impresionanta de obiecte de arta moderna si apartine multimilionarului japonez Nobuko Fukutake. Muzeul-hotel cu design inedit a fost deschis publicului in 1995.

casa muzeu benesse kagawa japonia

3. Casa actorului Bob Hope aminteste de navele spatiale din filmele hollywoodiene. Casa din beton si sticla, cu design futurist – opera arhitectului John Lautner, a fost construita in 1973. Pretul actual al neobisnuitei case este de 50 milioane USD.

casa bob hope

4. Renumitul arhitect Bart Prince si-a construit, in anul 1983, o casa cu aspect de OZN in Albuquerque, New Mexico. La acea vreme, designul futurist al constructiei a starnit puternice controverse in randul arhitectilor.

albuquerque new mexico

5. O alta constructie cu design neobisnuit si arhitectura futurista, in forma unui ochi, se gaseste in orasul Artelor si Stiintelor din Valencia. L’Hemisferic este cladirea in care se afla un Planetariu, un Laser si un cinematograf Imax.

cladire in forma de ochi lhemisferic valencia

6. Muzeul Contemporan al Artelor din Niteroy, in apropierea orasului Rio de Janeiro, este opera arhitectului brazilian Oscar Niemeyer si arata ca o nava spatiala ce sta sa decoleze.

muzeul artelor contemporane niteroy rio de janeiro

7. Futuro House este o casa cu design futurist ce face parte dintr-un grup de 100 de case modulare prefabricate, concepute intre anii 1960-1970 de catre Matti Suuronen. In prezent, mai exista doar jumatate din casele cu aspect de OZN.

casa futuro

8. Cunoscut astazi mai mult datorita scaunelor pe care le creeaza, arhitectul danez Arne Jacobsen s-a remarcat, in 1956, prin constructia unei case circulare ce aminteste de o nava spatiala. Casa cu design inedit a fost construita si exista si astazi in Danemarca.

casa circulara danemarca

9. Casa Dymaxion este una dintre primele constructii cu aspect de OZN. Arhitectul care a proiectat-o si a construit-o in 1920, Buckminster Fuller, a vrut sa creeze o casa compacta, prefabricata, usor de asamblat.

casa dymaxion

10. Un fost restaurant aflat pe celebra Route 66, din Arizona, SUA, a devenit in 1981 locuinta privata, starnind uimirea trecatorilor si in prezent, dupa mai bine de 40 de ani de la constructie. Denumita Steaua Mortii din Arizona, constructia sferica este una dintre cele mai vechi si celebre cladiri cu aspect de nava extraterestra din lume.

steaua mortii arizona sua

telegraph.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *