Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Astilbe, o planta de efect in decorarea gradinii


astilbeAstilbe este o planta cu un mare efect in decorarea gradinii de langa casa. Este originara din China si Japonia si se dezvolta sub forma de tufa bogata ce poate atinge, in functie de soi, chiar un metru inaltime. Inflorescenta este sub forma de panicul de 10-20 cm, format din numeroase flori mici, colorate in diverse nuante stralucitoare de rosu, roz, violet, mov, crem sau alb. Infloreste in lunile iunie-august.


Conditii de mediu

Astilbe nu suporta solurile calcaroase. Se simte si se dezvolta bine intr-un sol acid, bogat in humus, cu turba sau pamant de frunze, cu umiditate relativ ridicata, in special pe timpul verii. Prefera locurile semiumbrite, expunerea indelungata la soare va scurta perioada de inflorire si va dauna calitatii florilor, acestea, pierzandu-si stralucirea. In locurile semiumbrite tufa se va imbogati mai usor cu lastari noi.

Inmultire astilbe


Inmultirea prin seminte este foarte greoaie; semintele sunt foarte mici si au nevoie de ingrijiri si temperaturi speciale dupa semanare. Cel mai usor mod de inmultire este divizarea tufei de astilbe. Divizarea tufei se va face toamna, in septembrie sau primavara.. Se vor diviza numai tufele bogate in lastari, iar diviziunile obtinute se vor planta in sol imbogatit cu nisip, turba sau pamant de frunze.

Ingrijire astilbe

Pentru pastrarea umiditatii necesare se va mulci pamantul din jurul plantei cu frunze uscate. Se va asigura umbrirea in locurile cu soare puternic pe o durata mare a zilei.
Toamna se va acoperi planta cu frunze uscate, crengi de brad, fan, pentru a o feri de gerurile puternice.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii