Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Casa de 10 mp construita sub indrumarea fostilor detinuti italieni


dormitor casa 10 mpFreedom Room este o casa compacta, de doar 10,8 mp, pentru al carei design au fost consultati detinutii unei inchisori italiene, obisnuiti cu viata in spatii limitate.


Proiectul Freedom Room are dimensiunile unei celule obisnuite de inchisoare, cu amprenta de doar 4 x 2,7 metri si poate fi locuita de cel mult doua persoane. Companiile dezvoltatoare, Cibic Workshop si Comodo, spun ca acest proiect poate reprezenta o solutie ieftina pentru locuintele si adaposturile sociale, dar si pentru casele de vacanta sau mini hoteluri.

baie casa 10 mp

Cu ajutorul „consilierilor” din inchisoare, spatiul restrans al modestei locuinte a fost valorificat pana la ultimul centimetru, iar mobilierul multifunctional a fost adaptat dimensiunilor. In acest fel, camera de doar 10,8 mp contine un living, un spatiu de luat masa, o baie, un birou si cateva spatii de depozitare.

birou-bucatarie casa 10 mp

Forma dreptunghiulara a micro casei permite amplasarea a doua paturi de o persoana pe latura lunga. Paturile, care tin si loc de canapea pe timpul zilei, sunt prevazute dedesubt cu spatii de depozitare. Pe peretele opus zonei de dormit este amplasata o masa, care are dubla destinatie: de birou si de loc de luat masa. Deasupra mesei, pe perete, sunt montate niste dulapuri, pentru depozitarea hainelor si obiectelor de uz personal.


paturi dormitor casa 10 mp

Din considerente ergonomice, minuscula casa este dotata cu o singura chiuveta, care poate fi folosita atat pentru spalarea vaselor si a hainelor, cat si pentru igiena personala a locatarilor. In imediata apropiere a chiuvetei este montat si un dus turcesc. Vasul de wc se afla intr-o incapere separata, izolata de restul locuintei.

Proiectul Freedom Room a fost lansat la editia din 2013 a Trienalei din Milano.

exterior casa 10 mp
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii