Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Coaste de porc picante, reteta vietnameza


coaste porc picante



Daca va numarati printre fanii mancarurilor asiatice, s-ar putea sa va placa reteta de astazi – coaste de porc picante.


Un fel vietnamez de mancare, usor de preparat si foarte gustos, ce poate fi servit atat cu vinuri rosii seci, cat si cu vinuri albe.

Pentru prepararea a 6 portii de coaste de porc picante avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 6 bucati coaste de porc (aproximativ 600-800 g)
– un ardei iute (dar iute de tot)
– o ceapa medie
– 1-2 catei de usturoi
– cateva crengute de menta proaspata
– 1-2 lamai, de preferat verzi (lime)
– ulei de masline
– sare si piper


Punem intr-un castron ceapa, usturoiul si ardeiul curatate, spalate si tocate marunt, peste care adaugam cateva crengute de menta proaspata. Adaugam uleiul, sucul unei lamai, sarea si piperul. In aceasta compozitie lasam coastele de porc la marinat pret de cel putin doua ore.

Inainte de preparare, scurgem bine costitele de lichid si le frigem la gratar sau la cuptorul preincalzit la 200 grade. Prepararea propriu-zisa dureaza maxim o jumatate de ora.

Coastele de porc picante se servesc ornate cu felii de lamaie si cateva frunze de menta.




Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |
loading...

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii