Categorii
Descurca-te singur

Cum se aplica tapetul pe perete?

decor tapet dormitorDesigur ca cea mai sigura varianta este angajarea unei echipe de profesionisti, cu experienta in domeniul aplicarii tapetului. Daca insa doriti sa va ocupati personal de aplicarea tapetului, trebuie sa va asigurati ca dispuneti de urmatoarele unelte: rigla, creion, foarfece, pensula, rola de cauciuc, cutter, un burete sau o carpa curata, ce nu lasa scame.


– In primul rand, va veti ocupa de pregatirea suprafetei de lucru, asigurandu-va ca peretele este curatat, fara praf si fara pete de grasime.

– Nu uitati sa demontati aplicele, prizele si intrerupatoarele de lumina inainte de a incepe aplicarea tapetului pe perete.

– Alegeti un punct de plecare. Acesta poate fi fereastra sau usa.

– Cel mai simplu este sa decupati si sa numerotati mai multe fasii de tapet de la bun inceput, dupa ce ati masurat inaltimea peretilor, desigur. Nu uitati ca in cazul tapetului cu imprimeu trebuie sa urmati modelul fasiilor alaturate. La decuparea fasiilor folositi rigla si foarfecele sau cutterul, lasand un plus de 2-5 cm, pentru eventualele abateri.

– Tapetul se aplica pe perete cu ajutorul unui adeziv special, care trebuie preparat in prealabil, conform instructiunilor de pe cutie. Adezivul obtinut se aplica pe dosul fasiei de tapet cu ajutorul unei role sau a unei pensule. Aplicarea se va efectua minutios, de la mijlocul fasiei spre extremitatile acesteia. Apoi, pentru a permite adezivului sa patrunda mai bine in tapet, pliati fasia aducand ambele capete spre mijloc. In acest timp aplicati adeziv si pe portiunea de perete pe care urmeaza sa aplicati tapetul.

– Aplicarea propriu-zisa a tapetului incepe de sus in jos. Despaturiti cu grija fasia de tapet, aplicand-o pe perete, lasand o rezerva de 1-2 cm la imbinarea acestuia cu tavanul. Surplusul de tapet il puteti decupa cu ajutorul riglei si a unui cutter bine ascutit. Odata pozitionata corect fasia de tapet, aplicati-o pe toata lungimea peretelui. Cu ajutorul unei role de cauciuc presati bine fasia de tapet, scotand toate bulele de aer formate. Indepartati imediat, cu ajutorul unei carpe curate ce nu lasa scame, excesul de adeziv de pe tapet. Urmatoarea fasie trebuie sa fie aplicata langa prima, fara a li se suprapune marginile. La fel procedati si cu toate celelalte.

Citeste si tipuri de tapet.

Iata un video tutorial in care poti vedea cum se monteaza/aplica tapetul (link inactiv).

foto: genuardis

2 răspunsuri la “Cum se aplica tapetul pe perete?”

Mulțumim pentru ajutor. Cred ca nu o sa ma plictisesc niciodata de o locuinta, atata timp cat exista tapet.

Tocmai ca stiam din ce am citit in carti vechi de constructii ca fasiile de tapet se imbina intre ele 0,5 -1 cm intre ele tinand cont ca tavanele si pardoselile blocurilor nu sunt chiar drepte si intodeauna ca si in cazul zugravelilor se incepe din dreptul ferestrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *