Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Mobilierul din sticla in amenajarea caselor moderne

casa moderna mobilier sticlaMai nou, mobilierul din sticla face parte din decorul obisnuit al caselor amenajate in stil modern minimalist. In decorarea interioarelor sticla aduce transparenta si faciliteaza trecerea luminii, contribuind la marirea vizuala a spatiului.


Tot mai des gasim in comert diverse piese de mobilier si decoratiuni din sticla pentru casa: mese, birouri, masute de cafea, dulapuri cu usi transparente din sticla, rafturi, usi de interior, paravane despartitoare, noptiere, comode tv, blaturi de sticla securizata pentru mobila din bucatarie, panouri din sticla colorata ce inlocuiesc faianta din baie sau din bucatarie, dulapuri si chiuvete din sticla pentru baie, baruri de sticla pentru living si chiar trepte sau pardoseli din sticla. Designerii de top se intrec in fabricarea pieselor de mobilier de lux din sticla (fotolii, scaune etc), disponibile la preturi de-a dreptul usturatoare. Cu alte cuvinte, in era moderna, sticla a devenit un element decorativ de prestigiu, adorat de multi specialisti in amenajari si decoratiuni interioare.

masa sticla

Sticla poate fi combinata cu o sumedenie de alte materiale, rezultand piese de mobilier cel putin interesante. Cum ar fi, de pilda, mesele cu structura din fier forjat, din aluminiu sau din inox cu blat din sticla securizata. O abordare interesanta este si in cazul pieselor de mobilier din lemn sau din lemn impletit cu elemente din sticla: masute de cafea, etajere etc.

Pentru fabricarea mobilierului din sticla sunt folosite panouri solide cu grosime de minim 8 mm. De regula, pretul sticlei creste in functie de grosimea acesteia. Multi evita achizitionarea obiecteleor decorative din sticla, considerandu-le extrem de fragile. Probabil ca si-ar schimba opinia daca ar sti ca o bucata de sticla cu suprafata de 1 mp si grosime de 15 mm poate suporta o greutate de pana la 100 kg.

Tehnologia moderna in domeniul fabricarii mobilierului si decoratiunilor din sticla permite realizarea unei varietati colosale de finisaje ale sticlei: transparenta, mata, sablata, sculptata, colorata, cu elemente vitrate, efect de sticla crapata, denumit Crash si altele.

blat bucatarie sticla securizata

Pentru adeptii stilurilor de amenajare Minimalist sau High-tech sticla este elementul care nu trebuie sa le lipseasca din casa, chiar daca designerii considera ca piesele de mobilier transparente pot fi integrate in orice fel de stil de amenajare, in functie de elementele cu care acestea sunt imbinate.

Dintre dezavantajele mobilierului si decoratiunilor din sticla vom aminti intretinerea minutioasa. Cum stim cu totii deja, pe suprafetele din sticla devin vizibile pana si cele mai neinsemnate particule de praf, iar in casele familiilor cu copii mici urmele manutelor sunt greu de ascuns pe astfel de piese de mobilier. Un alt neajuns al mobilierului din sticla de calitate este, fara indoiala, pretul ridicat. Asa cum spuneam si mai sus, rezistenta sticlei este data de grosimea ei. Iar drept urmare, pretul creste pe masura rezistentei.

canapea moderna structura sticla

mobilier baie sticla colorata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *