Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Pardoseli din sticla – un finisaj modern pentru casa ta

pardoseala din sticlaDaca va plac finisajele moderne si vreti sa aveti casa in pas cu tendintele in domeniu, va propunem sa luati in calcul montarea unei pardoseli decorative din sticla mata sau transparenta. Acest tip de pardoseala este, fara indoiala, unul dintre cele mai spectaculoase finisaje moderne, fiind tot mai des intalnit in lucrarile designerilor atat in amenajarea spatiilor publice cat si a locuintelor private.


Realizarea unei pardoseli decorative din sticla presupune urmatorii pasi:

1. Se stabileste suprafata care urmeaza sa fie imbracata in acest tip de finisaj. De regula, pardoselile din sticla ocupa doar o parte din suprafata camerei, avand in mod special rol decorativ.

pardoseala din sticla

2. Pentru montarea structurii metalice de rezistenta este nevoie de o adancime de 10-15 cm. Asadar, fie se va ridica intregul nivel al camerei cu 10-15 cm, pastrandu-se la nivelul initial golul care urmeaza sa fie placat cu sticla decorativa, fie se va decupa acea portiune la adancimea necesara.

pardoseala sticla

3. Urmeaza montajul structurii metalice, pe care se vor fixa ulterior panourile din sticla laminata. In interiorul structurii metalice se vor monta corpuri de iluminat (tuburi de neon, spoturi etc.) si alte elemente decorative, care vor accentua rolul decorativ al pardoselii din sticla. Puteti „personaliza” decorul pardoselii cu nisip, scoici, corali si stele de mare pentru a obtine un decor de inspiratie marina, de exemplu.

pardoseala decorativa sticla

4. Ultimul pas este montarea panourilor din sticla. Puteti alege panouri din sticla transparenta, mata, simpla sau colorata. Un impact decorativ deosebit il au pardoselile din sticla cu aspect de vitraliu.

Pardoselile decorative din sticla pot fi folosite si in calitate de plafoane intermediare, asigurand circulatia pe verticala a luminii.

pardoseala sticla plafon intermediar

Chiar daca poate parea destul de simplu, este recomandat ca montajul pardoselii sa fie lasat pe mana specialistilor in domeniu. Mai ales daca doriti sa aveti o pardoseala din sticla impecabil realizata, durabila si cu design unic.

Unul dintre marile avantaje ale pardoselii din sticla este durabilitatea. Specialistii spun ca, datorita grosimii stratului de sticla, acest tip de pardoseala poate fi mai rezistent in timp decat dusumeaua, parchetul sau gresia. Pe de alta parte, petele sunt mult mai vizibile pe o pardoseala din sticla, datorita iluminatului integrat, care scoate in evidenta orice cusur.

pardoseala sticla decorativa

pardoseala sticla 2

Vezi si alte tipuri de pardoseli

7 răspunsuri la “Pardoseli din sticla – un finisaj modern pentru casa ta”

Este intradevar o solutie eleganta si modern.Cred insa ca montarea unei asemenea pardoseli implica si niste riscuri. In primul rand avand in vedere ca imobilele noi mai „lucreaza” o buna bucata de timp,in functie de natura solului, realizarea corecta a fundatiei si a greutatii proprii a constructiei exista riscul craparii pardoselii.Cred ca prin montare trebuie lasate niste spatii de toleranta pentru a compensa acest lucru.Apoi cred ca structura metalica trebuie sa aiba un coefficient de dilatare apropiat sticlei respective tot din aceleasi motive.Deasemenea cred ca respective pardoseala implica riscul de a se crapa sau chiar sparge accidental,avand in vedere ca intr-o casa se mai scapa pe jos si unele obiecte metalice si nu numai , destulde grele.Mai cred ca daca se monteaza corpuri de iluminat sub pardoseala schimbarea lampilor (becuri, tuburi flourescente, spoturi) va fi destul de complicate sau incomoda. Una peste alta daca la montare se poate tine cont de toate acestea si se gasesc solutii tehnice adecvate pentru ameliorarea lor, solutia este intradevar eleganta.

@ sase sase: Multumim pentru comentariu! Foarte utile completarile aduse.

buna am nevoie de o pardoseala de sticla cu dimensiunea de 130 X130 cm la intrarea la un magazin faceti o oferta de pret

Buna ziua! As dori sticla pardoaseala pt baie 200×300 marimea, as dori sa stiu de cat spatiu as avea nevoie in adancime si Ati va rog sa-mi trimiteti o lista de preturi? Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *