Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Tipuri de tapet pentru decorarea casei

tapet decorativ camera copilTapetul – unul dintre cele mai cunoscute tipuri de finisaje pentru decorarea interiorului – a revenit in ultimii ani in atentia designerilor.


Pe langa avantajele estetice oferite, decorarea peretilor cu tapet este o solutie pentru cei care doresc sa schimbe infatisarea casei in timp scurt, cu foarte putin deranj.

Mai mult, in unele cazuri, tapetul constutuie o alegere mai ieftina decat orice alt tip de finisaj.

Haideti sa vedem care sunt cele mai importante tipuri de tapet prezente pe piata si care sunt caracteristicile fiecaruia dintre ele.

tapet decorativ baie

Tapetul din hartie, prezent in colectii impresionante de culori si combinatii cromatice, este, de departe, cel mai ieftin si cel mai des folosit dintre toate tipurile de tapet existente. Acesta poate fi gasit in variantele semilavabil si lavabil. Din pacate, eticheta de lavabil in cazul tapetului de hartie este un fel de reclama falsa, deoarece la prima incercare de spalare tapetul de hartie se va deteriora iremediabil. Asadar, pretul este, poate, singurul lui atu. Folosirea tapetului de hartie este total contraindicata in bucatarii si bai.

Tapetul de vinil este un tapet lavabil (cu adevarat), cu o durata de viata mai lunga, ce poate fi aplicat in orice camera din casa, inclusiv in baie si bucatarie, pentru ca rezista mai bine in conditii de umiditate si suporta spalarea cu apa si detergent, in caz de patare. Pretul tapetului de vinil este mai ridicat decat cel al tapetului de hartie.

Tapetul din fibre naturale este superior categoriilor anterioare, mai ales datorita faptului ca lasa peretii sa respire. Un dezavantaj al tapetului din fibre naturale este dat de faptul ca se deterioreaza in contact cu vaporii de apa, facandu-l nepotrivit pentru a fi aplicat in incaperi cu umiditate ridicata.

Cel mai scump, cel mai calitativ, dar si cel mai pretentios tip de tapet este cel din matase. Acesta face parte din categoria de lux si se preteaza la decorarea si finisarea livingurilor, dormitoarelor, camerelor pentru copii, holurilor etc. Tapetul din matase rezista foarte bine expunerii la raze UV, pastrandu-si culoarea si textura multi ani dupa la aplicare.

living decor tapet

Alegerea tapetului pentru decorarea casei trebuie facuta cu rabdare. E bine sa ne orientam catre tipul si modelul de tapet care sa se potriveasca atat din punct de vedere estetic, cat si a conditiilor de umiditate si luminozitate ale incaperii in care urmeaza sa fie aplicat. Inainte de a face orice achizitie trebuie sa masuram cu exactitate necesarul de role de tapet. In mod normal, o rola de tapet are 10 metri lungime si 0,53 latime.

Tapetul poate fi aplicat atat pe toti peretii unei incaperi, cat si pe unul singur sau pe anumite portiuni, pe care dorim sa le scoatem in evidenta. Dar despre asta vom vorbi detaliat intr-un alt articol.

tapet decorativ camera copil

foto: idealhome

2 răspunsuri la “Tipuri de tapet pentru decorarea casei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *