Categorii
Proiecte de case inedite

Un proiect de casa ingusta – House in Nada (IMAGINI)

casa ingusta


Pentru arhitectii japonezi de la Fujiwarramuro Architects suprafata foarte mica a terenului a fost o provocare in dezvoltarea proiectului unei case confortabile si practice. House in Nada este un proiect inedit de casa, cu amprenta de doar 36,95 mp, adaptat terenului ingust.

Situata in centrul orasului Nada, din prefectura japoneza Hyogo, casa foarte ingusta, cu arhitectura simpla si design minimalist, a fost adaptata sa corespunda nevoilor unei familii formate din patru persoane.

casa ingusta exterior

Suprafata totala a casei, compusa din parter si etaj, este de 63,33 mp, care inglobeaza un living, o bucatarie, un dining, o baie, un dormitor matrimonial si o camera pentru copii, toate de mici dimensiuni.

interior casa ingusta

Arhitectii care au dezvoltat proiectul casei inguste au reusit sa optimizeze spatiul limitat, folosind diverse trucuri ingenioase de design. De exemplu, diningul este amplasat in centrul parterului, chiar sub luminatorul din acoperis, iar peretii din golul format au fost folositi in calitate de spatii de depozitare pe verticala, prin montarea rafturilor accesibile de la nivelul superior al casei inguste.

interior proiect casa ingusta

Pentru fluidizarea spatiului s-a renuntat aproape in totalitate la usile interioare. Intreaga casa este finisata in lemn natural de culoare deschisa si vopsea lavabila alba, ambele contribuind la marirea vizuala a interiorului. Mobilierul si decoratiunile au caracter minimalist, multifunctional si extrem de practic.

schita proiect casa ingusta

Vezi si casa construita pe teren ingust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *