Categorii
Intrebari de la cititori

Autorizatii necesare pentru constructie cabana

Pentru constructie cabana ce tip de autorizatie este necesara? Mai trebuie introdus terenul de sub cabana in intravilan?


Intrebare de la val, pe adresa redactiei: Autorizatii necesare pentru constructie cabana.

2 răspunsuri la “Autorizatii necesare pentru constructie cabana”

Salutare!

Din nefericire este nevoie sa parcurgeti aceiasi pasi ca pentru orice constructie permanenta. Acelasi lucru este valabil si pentru garaje.

Pe de alta parte, un container, foisor sau o constructie fara fundatie cred ca nu va starni probleme daca sunt amplasate intr-o zona fara restrictii.

Mult succes!

Absolut orice construcţie are nevoie de o autorizaţie de construire. Deoarece este de importanţă redusă(făcând parte din categoria D, conform legislaţiei), va avea nevoie de o documentaţie redusă, pentru a obţine autorizaţia.
Autorizatia de construire (AC) constituie actul de autoritate al administratiei publice locale pe baza caruia se asigura aplicarea masurilor prevazute de lege, referitoare la amplasarea, proiectarea, executarea si functionarea constructiilor.

Legea 50/1991 este legea care reglementeaza procedurile privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si specifica ce lucrari necesita obtinerea AC.

Autorizatia de construire se emite in temeiul si cu respectarea prevederilor documentatiilor de urbanism, avizate si aprobate potrivit legii.
Prin exceptare de la aceste prevederi se poate emite AC (fara documentatii de amenajare a teritoriului si de urbanism aprobate), pentru:

a) lucrari de modificare, de reparare, de protejare, de restaurare si de conservare a cladirilor de orice fel, cu conditia mentinerii aceleiasi functiuni, a suprafetei construite la sol si a volumetriei acestora;
b) lucrari de reparare privind cai de comunicatie, dotari tehnico-edilitare si altele asemenea, fara modificarea traseului si, dupa caz, a functionalitatii acestora;
c) lucrari de reparare privind imprejurimi, mobilier urban, amenajari de spatii verzi, parcuri si gradini publice, piete pietonale si celelalte lucrari de amenajare a spatiilor publice;
d) lucrari de cercetare si de prospectare a terenurilor – foraje si excavari -, necesare în vederea efectuarii studiilor geotehnice, exploatarilor de cariere, balastierelor, sondelor de gaze si petrol, precum si altor exploatari;
e) organizarea de tabere de corturi.

Pentru informatii si sfaturi contactati-ne pe mail: casatamultvisata@yahoo.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *