Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Avantaje si dezavantaje ale placilor de gips carton


finisare glet rigipsUnul dintre finisajele moderne, fara de care nu ne putem imagina renovarea sau finisarea unei case, este gips cartonul sau rigipsul.


Haideti sa vedem care sunt avantajele si dezavantajele gips cartonului.

Avantajele gips cartonului:

1. In primul rand, este un material ecologic pur.
2. Datorita gipsului din compozitie nu degaja niciun fel de miros.
3. Gipsul din compozitia placilor de gips carton permite peretilor sa respire, mentinand umiditatea din interiorul camerei in parametri optimi.
4. Fiind un material ecologic, nu contine si nici nu degaja substante toxice.
5. Chiar daca este destul de fragil, unii dintre specialisti sustin ca gips cartonul, in combinatie cu alte materiale, poseda calitati de izolare termica si fonica comparabile cu cele ale zidurilor din caramida sau din beton.
6. Placile din gipscarton pot fi modelate in aproape orice forma dorita, obtinand interioare unice, iar taierea placilor se face foarte simplu, cu ajutorul unui cutter bine ascutit.
7. Montajul peretilor din gips carton se executa foarte usor, rapid si curat, in comparatie cu ridicarea unui perete din zidarie clasica.
8. Greutatea unui perete din gips carton este de aproape 10 ori mai mica (20-25 kg/mp) decat cea a unui perete masiv.


Dezavantajele gips cartonului:

1. Cel mai mare dezavantaj al placilor este fragilitatea. Din acest motiv nu este recomandat sa se agate obiecte grele si voluminoase pe tavanele si peretii realizati din gips carton. Din acelasi motiv si transportul placilor trebuie efectuat cu grija.
2. Placile obisnuite gipscarton absorb rapid umezeala. Asadar, se recomanda ca dupa livrarea pe santier sa depozitam placile intr-un loc uscat, permitandu-le sa se usuce bine, inainte de a fi montate.
3. Un alt dezavantaj al gips cartonului este dat de faptul ca acesta nu tolereaza foarte bine temperaturile scazute. Din acest motiv este indicat ca montajul placilor sa se realizeze la temperaturi de cel putin 10 grade celsius.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii