Categorii
Proiecte de case inedite

Cea mai incredibila constructie suspendata pe varful unui munte din Europa

refugiul gervasutti 2Refugiul Gervasutti, amplasat pe ghetarul Fredboudze, in muntii Grandes Jorasses din Alpii de Vest, este cea mai incredibila constructie suspendata din Europa. Alpinistii si iubitorii sporturilor de iarna au acum un spatiu ultramodern in care se pot retrage pentru a-si petrece noptile in siguranta, dupa escaladarile obositoare din munti.


Cabana cu design tubular unic este opera arhitectilor italieni de la compania LEAPfactory, specializati in constructii modulare adaptate locatiilor extreme, si apartine Clubului Alpin Italian. Refugiul Gervasutti este – spun dezvoltatorii proiectului – o unitate ecologica de supravietuire, menita sa ofere siguranta si confort alpinistilor, cu impact minim asupra mediului inconjurator.

refugiul gervasutti 3

Modulele prefabricate ale constructiei in forma de tub au fost transportate cu ajutorul elicopterelor la fata locului, unde au fost asamblate in doar doua zile. Intregul ansamblu are doar sase puncte de ancorare in sol si o greutate de 2500 kg.

Cabana inedita are o suprafata utila de 30 mp si poate adaposti pana la 12 persoane simultan, fiind dotata cu tot atatea paturi suprapuse in partea din spate a constructiei.

refugiul gervasutti 4

Livingul, mini-bucataria si locul de luat masa sunt imbinate intr-un open-space modern, situat in partea suspendata a tubului, finisat in interior cu lemn de cea mai buna calitate, menit sa ofere confort si sa aminteasca de traditionalele cabane montane.

Fereastra imensa, ce ocupa un intreg perete al portiunii suspendate, ofera vizitatorilor o priveliste uluitoare asupra muntilor.

refugiul gervasutti

Pe langa toate acestea, cabana ultramoderna ofera vizitatorilor posibilitatea de a fi permanent la curent cu datele despre vreme, datorita unei statii de monitorizare integrate, conectata prin satelit la statiile meteo din apropiere. Aparatura electrica functioneaza cu energia solara captata de panourile fotovoltaice cu care este prevazut refugiul Gervasutti.

refugiul gervasutti 7

Culoarea rosie folosita pentru finisarea exteriorului refugiului tubular a fost aleasa special pentru a-l face vizibil de la mare distanta.

Costurile intregului proiect s-au ridicat la suma de 250.000 Euro.

refugiul gervasutti 5

refugiul gervasutti 6

foto: dezeen.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *