Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cum putem decora casa cu resturi de tapet

comoda sertare decorate tapet

De obicei, in urma aplicarii tapetului pe pereti ramanem cu resturi, pe care le aruncam, fara sa ne gandim ca le putem folosi pentru a ne decora casa intr-un mod inedit si unic totodata.


Cu ajutorul bucatilor de tapet putem infrumuseta si readuce la viata diverse piese de mobilier. Cum ar fi, de pilda, o comoda veche, dar care ne este foarte draga si am dori s-o pastram in casa chiar si dupa reparatiile de renovare si reamenajare.

Nimic mai simplu. Nu trebuie decat sa decupam bucati de tapet de dimensiunile fronturilor sertarelor comodei si sa le aplicam cu atentie si cu grija. Daca resturile folosite sunt din tapet cauciucat, rezistent la uzura, cam asta este tot ce avem de facut. Insa daca tapetul de care dispunem este mai putin rezistent, e bine sa aplicam peste un strat de lac incolor, care sa-i asigure rezistenta si protectie. Nu trebuie sa uitam ca inainte de aplicarea fasiilor de tapet sa scoatem manerele sertarelor, pe care le vom monta la loc la final.

biblioteca decorata tapet

Tot cu resturi de tapet putem renova o biblioteca veche din lemn, demontandu-i rafturile si tapetandu-i interiorul cu bucati de tapet ramase in urma renovarilor. La final veti vedea cat de frumos sunt scoase in evidenta rafturile din lemn ale bibliotecii si cat de bine se integreaza in noul decor al casei.

Si o masuta de cafea scoasa din uz poate fi readusa la viata cu ajutorul catorva petice de tapet aplicate pe blat, peste care putem aplica un strat de lac transparent sau un blat de sticla.

tablouri decorative tapet

Usile vechi pot fi reimprospatate cu insertii de tapet ramas in urma reparatiilor. In acest sens vom aplica cate un dreptunghi din tapet pe centrul usilor, iar rezultatul va fi garantat unul spectaculos.

Putem decora cu resturi de tapet de diferite texturi, imprimate diferit si obiectele decorative mici: ramele tablourilor, ale oglinzilor, abajururile veiozelor, aplicelor sau ale lustrelor etc. Sau pur si simplu, putem monta bucati de tapet decorativ in rame foto de diferite dimensiuni, obtinand tablouri colorate pentru decorarea peretilor casei.

abajur lustra resturi tapet
comoda sertare decorate tapet

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *