Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum se face in casa compotul de capsuni – reteta


compot capsuni



Compotul de capsuni se face extrem de simplu. In plus, capsunile din compot isi pastreaza in mare parte vitaminele si aroma, pe care, in acest fel, le putem savura chiar si in mijlocul iernii.


Ingrediente compot de capsuni:

– capsuni
– zahar
– apa

Preparare compot de capsuni


Spalam capsunile (de preferinta mai maruntele), le curatam de codite si le lasam putin la scurs. Umplem borcanele, de 800 de grame, pe trei sferturi cu fructe, presaram in fiecare borcan 2 linguri de zahar, dupa care completam cu apa rece. Le fixam capacele.

Intr-un vas mai mare, captusit pe fund cu un prosop, asezam borcanele. Turnam apa in vas pana aproape de capacelele borcanelor si fierbem cu totul cam 30 minute dupa ce a dat in clocot, la foc mic. Dupa ce oprim focul, acoperim vasul cu o patura si lasam borcanele cu compotul nostru, facut in casa, sa se raceasca lent pana a doua zi, dupa care le putem aseza in beci sau in camara.




Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |
loading...

Comentarii

Dana in iunie 6th, 2013

O reteta simple si gustoasa !
Tocmai am facut niste dulceata de capsuni, asa ca o sa pun, ca si completare, si niste compot…

Rodica52 in iunie 3rd, 2014

Super reteta. O voi incerca neaparat. De multi ani, pregatesc primavara o reteta asemanatoare, respectiv compot dietetic de visine. Reteta acestui compot am gasit-o in minunata si extrem de utila carte de bucate a Silviei Jurcovan, pe care o recomand calduros tuturor gospodinelor, mai ales incepatoarelor in ale gatitului. Consemnez pt persoanele interesate reteta de compot dietetic de prune, coarne, cirese, visine, afine: fructele spalate, curatate de codite si samburi (unde este cazul) se pun intr-un vas mare si se presara cu zahar in proportie de 100 grame la 1 kg de fructe. Se amesteca si se lasa 2-3 ore (nu mai mult, altfel incepe fermentarea). Se pun apoi in borcane pana sus, la gura acestora, chiar presate, iar siropul rezultat se toarna peste ele, fara a mai adauga apa. Borcanele se inchid cu capace (sau se leaga) si se sterilizeaza 30 de minute. Fructele vor lasa suficient lichid si vor fi complet acoperite de sirop, deoarece la fiert isi lasa sucul si scad in borcan. Eu folosesc cu mult succes visinile astfel conservate la prajituri sau torturi cu fructe, iar compotul la insiroparea blatului de tort. Gustos si sanatos, fara conservanti. Spor la treaba.

Victoria in iunie 3rd, 2014

Multumim pentru sugestii, Rodica. Imi amintesc ca si mama mea folosea aceasta metoda de conservare a visinelor si intr-adevar erau perfecte iarna. Preferatele mele erau cornuletele cu visine astfel conservate, datorita combinatiei de dulce acrisor pe care o aveau :)

Rodica52 in iunie 4th, 2014

Draga Victoria, multumesc pt raspuns. Eu sunt o impatimita a „borcaniadei” si ma bucur de orice reteta noua, cum este cea prezentata mai sus, care raspunde „criteriilor” mele culinare: fara sare, zahar, otet in exces. Ceea ce este posibil printr-o buna sterilizare si eu am multe retete de conserve de acest fel culese de pe blogurile culinare sau din carti de bucate.
Azi am luat capsuni si sunt in curs de aplicare a retetei dvs de compot, pt care multumesc inca o data mult. Daca aveti si alte retete de conserve in sensul mentionat as fi f bucuroasa sa le cunosc. Toate cele bune si succes in ceea ce intreprindeti.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii