Categorii
Stiri

GOOGLE a dezvaluit proiectul viitorului sediu din Londra

sediu google londra


Dupa ce in ianuarie a anuntat ca urmeaza sa-si mute birourile londoneze din Buckingham Palace Road, Belgrave House si Central St Giles in King’s Cross Central, in sfarsit, Google a dezvaluit si proiectul viitorului sediu din Londra al companiei.

Constructia proiectului va demara la inceputul lui 2014 si se va incheia in 2016, devenind unul dintre cele mai impunatoare sedii Google construite in afara cartierului general din Mountain View, California si al doilea ca dimensiune dupa sediul din New York. Acesta va contine aproximativ 70.000 mp de birouri si peste 4.500 mp de spatii comerciale.

Se estimeaza ca viitorul sediu al companiei va avea o capacitate de 4500 de angajati, fiecaruia revenindu-i in jur de 14 metri patrati, cu aproape 4 metri mai mult decat media din Marea Britanie.

Lungimea de 330 metri a cladirii ce urmeaza sa fie construita depaseste cu 20 metri inaltimea celui mai inalt zgarie nori din Europa, Shard (310 metri). Inaltimea constructiei va varia intre 7 si 11 etaje.

Google a cheltuit aproximativ 760 milioane Euro pentru constructia si dezvoltarea terenului de 9700 mp. Expertii estimeaza ca dupa terminarea lucrarilor, valoarea intregului ansamblu va depasi 1,1 miliarde Euro.

Simtind oportunitatea creata de investitia Google, proprietarii de terenuri din King’s Cross, Londra, mentin ridicate preturile chiriilor, convinsi fiind ca urmeaza un aflux de investitori in zona.

Surse apropiate Google au declarat pentru Reuters ca viitorul sediul al gigantului internetului va adaposti, pe langa birourile companiei, o parcare pentru biciclete de dimensiunea a sapte terenuri de tenis si un perete de alpinism intre etajele constructiei.

Birourile Google sunt renumite pentru rasfatul de care se bucura angajatii sai care se pot relaxa chiar la serviciu jucand bowling, savurand diverse delicii culinare, facand sport in sali de fitness ultra dotate, plimbandu-se in gradini acoperite etc.

Desi Google obisnuia sa inchirieze terenuri si spatii pentru sediile sale din afara Statelor Unite, in ultimii doi ani si-a schimbat politica achizitionand terenuri in Paris, Londra sau Dubai.

sediu londra google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *