Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Inoxul in amenajarea bucatariilor moderne

bucatarie moderna elemente inox

Folosirea accesoriilor metalice in bucatarie, mai exact din inox, ne duc cu gandul la High-tech – un stil de amenajare modern, minimalist, cu trasaturi industriale, cu design simplu si sever.


Daca odinioara, pe vremea bunicilor nostri, interiorul oricarei bucatarii continea cel putin cateva elemente din fier forjat, cupru sau fonta, in era moderna rar intalnim o bucatarie din care sa lipseasca inoxul.

Inoxul este alternativa moderna la fierul forjat folosit odinioara, fiind un material extrem de rezistent si foarte practic, mai ales datorita intretinerii foarte usoare. In bucatariile moderne inoxul poate fi introdus sub diferite forme: oale si cratite, accesorii si ustensile pentru gatit, chiuvete si baterii pentru chiuvete, electrocasnice (hota, plita, aragaz, cuptor, robot de bucatarie, frigider, combina frigorifica etc.), corpuri de iluminat, elemente decorative etc. Daca doriti mai mult de atat, puteti inlocui blatul de lucru clasic cu unul din inox, obtinand astfel o suprafata de lucru antiseptica si cu o durata mare de viata.

bucatarie ultramoderna mobila inox

Tot mai multa cautare o au bucatariile moderne, utilate cu accesorii din inox cromat, lucios, care reflecta lumina, chiar daca acesta scoate in evidenta si cele mai mici pete sau amprente. O solutie in acest caz este alegerea inoxului mat sau satinat. Trebuie specificat ca acesta din urma costa mai mult decat primul, tocmai datorita faptului ca este mai usor de intretinut.

Bucatariile minimaliste moderne, in care predomina inoxul, ne trimit cu gandul spre zona industriala, avand, asadar, un aspect rece, caracteristic bucatariilor profesionale din hoteluri, restaurante si cantine.

bucatarie amenajata inox high tech

As mai adauga ca elementele si accesoriile din inox se potrivesc de minune atat cu mobilierul modern, din mdf sau pal, cu suprafete lucioase colorate si cu insertii de sticla, cat si cu mobilierul din lemn natural, obtinandu-se un contrast interesant. Iar finisajele potrivite bucatariilor moderne cu accente de inox sunt: zidurile din caramida aparenta, peretii placati cu panouri din sticla, pardoselile din beton slefuit, din rasini epoxidice sau chiar cele placate cu pluta, dusumea din lemn, parchet sau gresie rectificata.

mobila inox bucatarie moderna

2 răspunsuri la “Inoxul in amenajarea bucatariilor moderne”

va iubesc sunteti tari eu sunt bonlava dupa tot felul de amenajari interioare ,exterioare si gradini . Nina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *