Categorii
Intrebari de la cititori

Mi-a aparut mucegai pe tavan. E suficient extrudat de 3 pentru izolarea placii?

De 1 an m-am mutat in casa si iarna trecuta mi-a aparut mucegai pe tavan fiind placa de beton iar sus in mansarda nu am izolat cu nimic fiind doar acoperisul (adica nu am compartimentat mansarda e in faza de pod) si ma gandeam sa izolez cu extrudat de 3 cm ca ies mai ieftin decat de 5 cm precum spun meseriasii.


Ma intereseaza daca e suficient extrudat de 3 pentru izolarea placii in pod ca sa nu mai apara mucegai si sa nu mai pierd caldura, specific si faptul ca temperatura in toata casa nu este constanta pe timp de iarna ca nu am calorifere deocamdata. Va multumesc pentru atentia acordata si abia astept sa primesc un raspuns pt a ma apuca de treaba.

Intrebare de la Catalina, pe adresa redactiei: Mi-a aparut mucegai pe tavan. E suficient extrudat de 3 pentru izolarea placii?

9 răspunsuri la “Mi-a aparut mucegai pe tavan. E suficient extrudat de 3 pentru izolarea placii?”

Buna ziua d-na Catalina. Sfatul nostru e sa realizati: compartimentarea mansardei prima data, apoi izolarea mansardei, realizarea instalatiilor,………… etc si apoi izolarea cu poliestiren extrudat de 5 cm . Daca dotiti va putem realiza lucrarea, mail : casatamultvisata@yahoo.com sau telefon 0742756576.

Buna seara,

Si noi aveam aceeasi problema. Anul trecut sotul meu a inceput izolarea pe interior, a izolat tavanul holului cu polistiren de 5 si nu mai avem probleme acolo, dar va trebui sa continuam si spre dormitoare – a inceput experimentul si vad ca e ok. Peste iarna nu a mai aparut nimic, desi podul nu are izolatie.

buna ziua….gresit……nu eliminati cauza, daca placati cu polistiren extrudat nu faceti decat sa …nu mai vedeti mucegaiul si infiltratiile de pe placa peste parter….el va exista si in timp va produce daune iremediabile, care vor duce la subrezirea structurii….

mergeti in pod si studiati cu atentie placa….

verificati cu atentie acoperisul….

folositi substante hidroizolante….intrebati un specilist…..cum….

apoi izolati f bine podul de preferat sub acoperis….si apoi izolati si placa….o zi buna.

Daca nu ati remediat problema, nu-i nimic
Mai stati si in aceasta iarna cu mucegaiul pe tavan si interveniti acolo unde este nevoie cu hipoclorit de sodiu.
La anul, urmati sfaturile casei mult visate. A investi acum sa ajungeti la ce spune domnul Alexandru, e pacat.
O casa se construieste usor. Mai greu e cu mentenanta. Mereu ai ceva de facut! 🙂
Cu stima
bsterea@yahoo.com

Pentru izolarea unui tavan la apartament este mai bine cu polestelen sau cu ri gips mentionez ca tavanul este deniivelat din constructie Multumesc mult

Buna ziua Ma numesc Nicu si as avea o intrebare ,locuiesc la bloc si am in sufragerie tavanul cu o mare denivelara la mijloc did cauza imbinari placilor planseului am slefuit foarte mult dar am ajuns la fer, diferenta intre denivelare si place e de doi cm. as vrea sal placez cu polesteren este bne s au nu mentionez ca nu sant meserias . Multumesc mult

Buna ziua.
Am si eu o situație relativ similara… sunt inca in faza de constructie. Peste parter proiectul prevede planseu casetat. Golurile in tavan de la planseu vor fi umplute cu polistiren expandat de 20 cm. Acum m-a pus cineva pe ganduri cum ca va apărea mucegai pe tavan si ca datorita gradului diferit de absorbție a umidității dintre ploistiren (deloc) si beton in timp se vorr vedea in planseu urmele de la planseu.

Locuiesc la etajul patru (4 din 4), orientat spre nord, peretii exteriori sunt izolati cu polistiren de 5 cm; problema care ma deranjeaza este ca pe timp de vara este foarte cald si as dori un sfat pentru a reduce acest disconfort(intr-o camera am rezolvat cu AC). As dori să sa izolez tavanele si ce-mi recomandati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *