Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare Descurca-te singur

Mozaicul de sticla. Cum se monteaza?

mozaic sticla baieMozaicul de sticla este un finisaj deosebit de atragator, folosit in special in placarea bucatariilor, bailor si a piscinelor. Montajul mozaicului de sticla necesita o atentie sporita, daca dorim sa obtinem suprafete netede cu aspect impecabil.


Daca nu doriti sa lasati aplicarea acestui tip de finisaj pe mana specialistilor, desi este de preferat, va vom descrie astazi, pas cu pas, etapele montarii corecte a mozaicului de sticla:

1. In primul rand trebuie sa ne asiguram ca suprafata pe care urmeaza sa aplicam mozaicul este perfect neteda si curata si ca dispunem de toate uneltele necesare acestei operatiuni: nivela (boloboc), creion, burete, gletiera zimtata, rola de cauciuc, amorsa de aderenta, adeziv flexibil de culoare alba, chit pentru rosturi si desigur mozaicul propriu-zis.

2. Pentru a inlatura urmele de praf si a-i asigura o mai buna aderenta aplicam pe suprafata de lucru un strat de amorsa speciala.

mozaic sticla bucatarie

3. Cu ajutorul unei nivele si a unui creion vom trasa pe suprafata ce urmeaza sa fie placata patrate de dimensiunea placilor de mozaic. De regula, micutele piese de mozaic se comercializeaza aplicate pe suport de hartie autoadeziva, cu dimensiunea 30 x 30 cm, pentru a facilita montarea acestora pe suprafata de lucru.

4. Preparam adezivul flexibil de culoare alba, destinat aplicarii mozaicului de sticla. Atentie! Daca fiind transparenta placilor de mozaic de sticla nu este indicat sa se foloseasca adeziv de alta culoare. Acesta va modifica nuanta mozaicului, schimbandu-i radical aspectul.

mozaic sticla piscina

5. Cu ajutorul gletierei zimtate se aplica un strat de 4-5 mm de adeziv flexibil pe o suprafata care sa acopere aproximativ 5-6 placi de mozaic.

6. Incepem aplicarea propriu-zisa a mozaicului. Montarea se va face de la mijloc spre margine. Dupa montare, netezim fiecare placa de mozaic cu rola de cauciuc si verificam cu nivela (bolobocul) daca este montata la linie.

7. Desi unele pareri sustin ca hartia autoadeziva, pe care sunt fixate piesele de mozaic, trebuie dezlipita dupa uscarea definitiva a suprafetei de lucru, va sfatuim sa faceti acest lucru la scurt timp dupa montare. In acest fel pot fi corectate eventualele imperfectiuni ale montajului, curatand totodata excesul de adeziv dintre piesele de mozaic, cu ajutorul unui burete.

8. Aplicarea chitului de rosturi se va face dupa trecerea intervalului de 24 de ore, necesar intaririi adezivului flexibil. Unii producatori recomanda chiar inlocuirea chitului pentru rosturi cu adezivul flexibil folosit la montarea placilor de mozaic.

mozaic sticla colorata

mozaic sticla baie

2 răspunsuri la “Mozaicul de sticla. Cum se monteaza?”

Frumoase fotografii, pertinenta descrierea procesului tehnologic. Numai ca, adezivul flexibil de care vorbeati poate fi inlocuit de un adeziv obisnuit. Diferenta de pret este foarte mare, un sac de 20 de kg de adeziv flexibil, alb, costa in jur de 140 de lei fara TVA. Bisazza, caci despre ea este vorba, este un finisaj de lux, pretul materialului plecand de la 80 de lei/m2. Acest material se preteaza si pe suprafete curbe, lucru ce nu l-ati mentionat. De asemenea, stratul suport trebuie sa fie impecabil de drept. As mai adauga ca la aplicare chitului de rosturi sa se foloseasca un chit mapei sau kerakoll. Este pacat la atata valoare sa pui un chit din comertul de masa. Costul minim al acestui finisaj este de 140-160 de lei/m2 numai materialul. Cu manopera, acesta ajunge si la 200 de lei/m2. Nu oricine monteaza asa ceva, vorbim despre arta meseriasului. Eu m-am incumetat sa montez asa ceva la peste 15 ani de lucru in finisaje din ceramica paralele cu acesta. Efectul este extraordinar, merita toti banii. Din pacate, clasa mijlocie de la noi a cam disparut iar cererea din pacate este in descrestere.
Spor!
bsterea@yahoo.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *