Categorii
Retete culinare

Pate de ficat de casa, reteta simpla

pate de ficat de casa

Cand mi se face pofta de pate de ficat, gandul imi fuge invariabil la pateul de ficat facut in casa, dupa reteta pe care vreau sa v-o prezint astazi.


Pentru a umple un castronel de dimensiuni medii cu pate de ficat de casa avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 500 g ficat pui
– 4 cepe sanatoase
– 3-4 galbenusuri de ou, fierte tari
– 150 g unt la temperatura camerei
– sare si piper

Intr-o tigaie sotam ceapa taiata felii intr-o lingura de unt. Adaugam ficatul de pui, putina apa si lasam sa fiarba, amestecand periodic pana la evaporarea completa a lichidului.

Dupa racire pasam la robot ficateii sotati cu ceapa, impreuna cu galbenusurile fierte de oua si untul la temperatura camerei, pana la obtinerea unei paste omogene. Potrivim de sare si piper si pateul de casa este gata. Eu va recomand ca inainte de a-l consuma sa-l lasati la rece aproximativ jumatate de ora, dandu-i ragaz sa se intareasca.

Pofta mare!

Un răspuns la “Pate de ficat de casa, reteta simpla”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *