Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Pate de ficat de casa, reteta simpla


pate de ficat de casa



Cand mi se face pofta de pate de ficat, gandul imi fuge invariabil la pateul de ficat facut in casa, dupa reteta pe care vreau sa v-o prezint astazi.


Pentru a umple un castronel de dimensiuni medii cu pate de ficat de casa avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 500 g ficat pui
– 4 cepe sanatoase
– 3-4 galbenusuri de ou, fierte tari
– 150 g unt la temperatura camerei
– sare si piper

Intr-o tigaie sotam ceapa taiata felii intr-o lingura de unt. Adaugam ficatul de pui, putina apa si lasam sa fiarba, amestecand periodic pana la evaporarea completa a lichidului.


Dupa racire pasam la robot ficateii sotati cu ceapa, impreuna cu galbenusurile fierte de oua si untul la temperatura camerei, pana la obtinerea unei paste omogene. Potrivim de sare si piper si pateul de casa este gata. Eu va recomand ca inainte de a-l consuma sa-l lasati la rece aproximativ jumatate de ora, dandu-i ragaz sa se intareasca.

Pofta mare!




Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |
loading...

Comentarii

Serban in iunie 20th, 2013

Toate ideile pe care le prezentati sunt ok ,oseara buna Nina.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii