Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Piatra decorativa in finisarea bucatariilor moderne

bucatarie moderna piatraDatorita rezistentei sporite si a aspectului deosebit, piatra naturala si piatra decorativa reconstituita si-au facut loc in tot mai multe case din intreaga lume, atat in finisarea exterioarelor cat si in decorarea si infrumusetarea interioarelor (bucatarii, livinguri, bai, dormitoare etc).


Pe langa clasica faianta si modernele panouri decorative din sticla colorata, piatra decorativa a devenit un material tot mai popular in finisarea bucatariei, fiind folosit in placarea peretelui din zona blatului de lucru si nu numai.

Desi multa lume asociaza piatra naturala sau reconstituita cu interioarele amenajate in stil clasic, tendintele in materie de design a ultimilor ani vin sa-i contrazica. Se pare ca imbinarea mobilierului si a electrocasnicelor moderne cu aspectul dur al pietrei decorative este un contrast adorat de multi designeri si specialisti in amenajari interioare, care il recomanda in finisarea bucatariilor moderne cu influente minimaliste si high-tech.

bucatarie moderna finisaj piatra naturala

Aspectul sobru si, deseori, rece al mobilierului modern de bucatarie poate fi „imblanzit” cu ajutorul unor zone placate cu piatra decorativa, care degaja caldura, imprimand spatiului senzatia placuta de confort.

Pretul mare al pietrei naturale, comparativ cu cel al pietrei decorative reconstituite, o plaseaza pe prima in categoria finisajelor de lux. Pentru cei care dispun de bugete limitate solutia este sa foloseasca in placarea anumitor zone din bucatarie piatra decorativa reconstituita care, pe langa faptul ca imita foarte fidel piatra naturala atat ca si aspect cat si din punct de vedere al rezistentei, este mai usor de montat si are o greutate mult mai mica.

bucatarie moderne piatra decorativa

Alegerea pietrei decorative pentru finisarea bucatariei nu este dificila, datorita varietatii mari de modele si culori disponibile pe piata.

Pentru ca aici se gateste, bucataria este una dintre cele mai expuse incaperi la vapori si umezeala din intreaga casa. Din fericire, atat piatra naturala cat si cea reconstituita suporta foarte bine aceste conditii, fiind totodata usor de curatat si intretinut, cu ajutorul unei perii si a produselor speciale de curatat.

Cu ajutorul unor adezivi flexibili (de exemplu, Ceresit CM 16), piatra decorativa se aplica foarte usor atat pe peretii din zidarie masiva cat si pe cei placati cu rigips, la fel ca faianta obisnuita. Pentru a-i mentine aspectul initial o perioada indelungata, se recomanda aplicarea unui strat de lac protector special dupa montare.

placare piatra decorativa blat lucru bucatarie

Spuneam si mai sus ca, in bucatarie, piatra decorativa este folosita cel mai des in placarea zonei de deasupra blatului de lucru. Putem, insa, folosi piatra si in placarea si accentuarea zonei de luat masa, de pilda. Nu exista o regula stricta in acest sens.

bucatarie moderna piatra

Un răspuns la “Piatra decorativa in finisarea bucatariilor moderne”

Buna ziua!
Imi plac tare mult bucatariile moderne chiar daca nu-mi permit inca sa o amenajez si pe a mea asa cum visez. Si nu m-am gandit niciodata ca piatra naturala se potriveste cu mobila moderna. Acum adaug si asta pe lista ca mi-au placut mult bucatariile din articol 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *