Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Platformele inaltate – o solutie de optimizare a spatiului in apartamentele mici

platforma inaltata interior

Platformele inaltate sunt o inventie a ingeniosilor japonezi, renumiti, printre altele, si pentru maiestria cu care reusesc sa amenajeze locuinte complet functionale pana si in cele mai mici apartamente de bloc.


Constructia unei platforme inaltate in interiorul unei camere ajuta la impartirea eficienta a incaperii in mai multe zone de activitate pe verticala, castigand in acelasi timp un plus de spatiu de depozitare, intotdeauna insuficient.

Aceasta constructie ingenioasa poate fi adaptata atat interioarelor moderne cat si celor clasice, prin alegerea corecta a finisajelor. Mai mult, delimitarea pe verticala a interiorului poate fi folosita atat in casele spatioase cat si in locuintele de mici dimensiuni.

Latura multifunctionala a platformelor inaltate completeaza firesc impactul vizual pe care acestea il au asupra interiorului camerei in care sunt construite. In cazul apartamentelor mici, unde suntem nevoiti sa gasim solutii practice pentru a integra intr-o singura incapere mai multe zone de activitate, aceasta este una dintre cele mai bune alegeri posibile.

platforma inaltata apartament

Sa luam ca exemplu situatia familiilor formate din cel putin trei membri, care locuiesc in apartamente cu doua camere. In mod firesc, dormitorul va fi alocat copiilor, iar sufrageria sau livingul va avea si destinatie de dormitor matrimonial. Desigur ca o varianta este alegerea unei canapele rabatabile, care sa suplineasca pe timp de noapte rolul de pat matrimonial. Insa, asa cum stim cu totii, oricat de confortabila ar fi o canapea, nu se poate ridica la nivelul de confort oferit de un pat dotat cu o saltea de calitate. Ca sa nu mai vorbim de viteza cu care se va uza canapeaua din living. Construirea unei platforme inaltate, prevazuta in partea inferioara cu un pat sub forma unui sertar pe role dotat cu o saltea, poate fi solutia salvatoare in acest caz. Astfel, pe timp de zi, patul matrimonial va fi ascuns sub platforma pe care sunt montate o canapea si o masuta de cafea, de pilda.

platforma inaltata apartament mic

Aceasta metoda de impartire a spatiului este potrivita si pentru camerele copiilor sau ale adolescentilor, amenajand in partea superioara a platformei biroul si zona de zi, iar patul in cea inferioara.

In baza unui proiect ingenios putem integra in platforma construita, pe langa pat, si alte spatii utile de depozitare, ascunse privirilor. Cu alte cuvinte, in acest fel putem obtine o incapere multifunctionala si extrem de practica.

platforma inaltata pat camera mica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *