Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Pulpa aromata de vita in sos de rosii la tigaie


pulpa de vita in sos de rosii



Reteta de astazi este potrivita atat pentru mesele obisnuite, in familie, cat si pentru cinele romantice sau pentru ocaziile speciale. Pulpa de vita in sos de rosii la tigaie se prepara foarte usor, asa cum veti vedea in continuare.


Pentru a prepara doua portii de pulpa aromata de vita avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 400 g pulpa posterioara de vita
– 250 ml suc rosii
– 100 ml vin rosu
– un pahar de supa de carne
– o ceapa rosie mica
– 1-2 catei usturoi
– un morcov mic
– o tulpina de telina proaspata
– cimbrisor proaspat
– ulei (preferabil de masline, desigur)
– sare si piper negru macinat

Pulpa de vita, spalata bine si uscata cu prosoape de hartie, se rumeneste in ulei intr-o tigaie adanca sau intr-o cratita antiaderenta. Dupa ce a prins putina crusta, se da focul mic, se adauga ceapa rosie, cateii de usturoi, morcovul si tulpina de telina curatate, spalate si tocate marunt. Amestescam foarte des cu o lingura din lemn sau cu o paleta antiaderenta.


Dupa inmuierea legumelor adaugam vinul rosu si marim intensitatea focului, pentru a grabi evaporarea vinului. Acum e momentul sa adaugam in tigaie supa de carne, cimbrisorul proaspat si sa condimentam pulpa de vita cu sare si piper. Acoperim tigaia cu capac si lasam sa fiarba aproximativ doua ore la foc mic.

Pulpa aromata de vita se serveste fierbinte, ornata cu o crenguta de cimbrisor proaspat, stropita cu sosul de rosii in care a fiert, alaturi de o garnitura de legume si de un vin rosu sec.




Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |
loading...

Comentarii

claudia in iunie 6th, 2013

Ma-ti convins, merg la piata dupa pulpa de vita.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii