Categorii
Stiri

Sate intregi din Spania pot fi cumparate la pretul unui apartament cu 2 camere din Romania

sat spania vanzare

Vanatorii de chilipiruri profita de criza financiara din Spania achizitionand sate spaniole intregi la pretul unui apartament cu 2 camere din Romania, scrie www.casadex.ro.


Un exemplu este cel al britanicului Neil Christie, care a cumparat intregul sat Arrunada, o localitate idilica din nord vestul Spaniei, pentru derizoria suma de 45,000 euro, ce reprezinta doar o cincime din pretul unei case din Marea Britanie sau echivalentul unui apartament cu doua camere din Romania. Britanicul, in varsta de 61 de ani, estimeaza ca renovarea completa a patru dintre casele satului achizitionat nu va depasi suma de 165,000 Euro.

Majoritatea satelor scoase la vanzare au apartinut de-a lungul mai multor generatii acelorasi familii, care s-au mutat la orase, parasindu-si casele lasate sa se degradeze. Si pentru ca nu au resurse sa le intretina si sa le reconditioneze, majoritatea proprietarilor aleg sa le vanda.

Aproximativ 80% dintre localitatile spaniole similare satului Arrunada sunt vandute la preturi de nimic cumparatorilor straini, dintre care o treime sunt de origine britanica, sustin reprezentantii agentiilor imobiliare spaniole. Cumparatorii care si-au manifestat pana acum interesul in achizitionarea satelor spaniole la pret de dumping sunt cupluri cu varste cuprinse intre 50 si 60 de ani, din clasa medie, in cautarea unui loc linistit pentru pensionare.

Preturile pentru satele spaniole ce pot fi cumparate in acest moment variaza intre 60,000 si 450,000 Euro. Cea mai scumpa proprietate de acest fel, El Costal, scoasa la vanzare pentru suma de 450,000 Euro, are o suprafata de aproximativ 25 ha si nu necesita prea multe investitii in renovarea celor cinci case ce compun intregul satuc. Iar celor cu simtul afacerilor, revanzarea separata a caselor unui sat le poate aduce castiguri substantiale.

sat spania pret criza financiara
sat spania vanzare

4 răspunsuri la “Sate intregi din Spania pot fi cumparate la pretul unui apartament cu 2 camere din Romania”

Buna ziua,Gigele stai cuminte ca sunt niste ruine fara acte fara lumina gaz etc.Si sunt in zone foarte izolate acolo si-a rupt Dracul coarnele si saracia picioarele,sa fiti destepti si fara frica eu va pup Fanica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *