Categorii
Intrebari de la cititori

Se poate da lac peste un lac mai vechi?

Pot lacui o mana curenta de stejar cu lac cu bait de salcam? (treptele le am din salcam). Unde pot gasi silicon de salcam?


Se poate da lac peste un lac mai vechi fara sa-l curat pe cel vechi? (e vorba de scaune pe care as dori sa le fac alta nuanta). Multumesc aticipat

Intrebare de la LENUTA, pe adresa redactiei: Se poate da lac peste un lac mai vechi?

Un răspuns la “Se poate da lac peste un lac mai vechi?”

Desigur ca puteti.
Dupa ce indepartati stratul vechi din lac de pe mana curenta prin procedee mecanice sau chimice, puteti aplica strat de salcam.
Problema este insa urmatoarea:
In tehnologia de manopera, scrie la carte ca daca se intervine cu tratament antifungic, antixiloface, antiumezeala, stratul de bait se dispune in 3 straturi peste suprafata de acoperit. Apoi, se lacuieste cu lac incolor.
Daca la dvs s-a respectat tehnologia de lucru, nu veti reusi in vecii vecilor amin sa slefuiti sau sa indepartati baitul de pe lemn. Lacul da dar baitul nu. Singura solutie ramanand raschetarea pe masini cu profilatii, pana la lemnul sanatos, neimpregnat. De ce este necesara o asemenea interventie? Deoarece salcamul este mai deschis decat stejarul si, nu ese efectul scontat.
Daca era invers era super OK.
Poate ca va trebui la a schimba toata mana curenta. Nu stiu. Pana nu faceti o incercare, nu aveti de unde sti. Cred ca este pentru prima data in viata cand mi-as dori ca muncitorii sa nu fi respectat tehnologia de lucru in asa fel incat dvs. sa nu fiti nevoita sa schimbati intreaga mana curenta.
Cu stima
Bogdan Sterea
0748704725

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *