Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Solutia de amenajare a unui apartament mic dintr-un bloc vechi din Roma

interior apartament mic blocPoate ca nu va vine sa credeti, dar amenajarea unui apartament mic de bloc nu este o problema tipic romaneasca. De situatii similare se lovesc si locuitorii multor state mai dezvoltate din intreaga lume.


O dovada este apartamentul de doar 38 mp, situat intr-un bloc vechi din Roma, despre care va vom vorbi in articolul de astazi. La amenajarea interiorului micului apartament au lucrat designerii companiei italiene Archifacturing. Si, spunem noi, au reusit sa obtina o locuinta extrem de placuta si practica.

Designerii au ales sa mearga pe ideea imbinarii mai multor zone de activitate intr-un singur spatiu comun. Bucataria, diningul, livingul, dormitorul si dressingul se intrepatrund armonios, delimitarea facandu-se prin folosirea diferitor trucuri de design.

apartament mic bloc amenajat

Dormitorul a fost montat pe o platforma inaltata care, pe langa faptul ca separa zona de odihna de restul locuintei, asigura si o sumedenie de spatii de depozitare ascunse, atat de necesare in apartamentele mici.

dormitor apartament mic bloc

Livingul, dressingul, diningul si bucataria, dotate cu mobila executata la comanda, pentru folosirea cat mai eficienta a spatiului, ocupa firesc restul locuintei, reunite intr-un open space modern si relaxant.

bucatarie apartament mic bloc

Peretii placati cu caramida si grinzile din lemn de castan ce traverseaza tavanul fac parte din finisajele originale ale apartamentului, iar tinerii designeri italieni au reusit sa le imbine armonios cu finisajele de ultima generatie si cu piesele de mobilier minimaliste si extrem de functionale, de culoare alba.

Zona diningului, compusa dintr-o masa si cateva scaune din lemn, leaga frumos elementele decorative rustice de cele ultramoderne folosite in amenajarea interioara a cochetului apartament.

Ideea contrastelor a fost continuata si in baia impecabila, decorata in alb si negru. Amenajata in interiorul unui cub ce separa bucataria de dormitor, baia a fost dotata cu o cabina de dus din sticla si cu obiecte sanitare de lux care contrasteaza spectaculos cu placile vechi de gresie (sec. 18), reconditionate, cu care a fost placata pardoseala.

baie apartament mic bloc

Impletirea suprafetelor lucioase a pardoselilor si a mobilierului modern cu aspectul invechit al finisajelor originale a dus la obtinerea unei locuinte cu aspect de lux brut, neslefuit, foarte apreciat in ultima vreme.

interior apartament mic bloc

foto: archifacturing.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *