Categorii
Proiecte de case inedite

Un proiect de casa modulara mica din lemn – HomeBox

casa modulara lemnConceptul HomeBox este o mini casa realizata dintr-un container din lemn, de dimensiunile unui container metalic obisnuit – proiect al arhitectilor Han Slawik si Sonja Tinney.


Spre deosebire de celelalte proiecte de case realizate din containere maritime care se desfasoara pe orizontala, conceptul HomeBox a fost gandit si proiectat pe verticala, ocupand foarte putin spatiu la nivelul solului. Aceasta caracteristica face din HomeBox o solutie pentru locuitorii zonelor urbane aglomerate, unde loturile de teren au suprafete extrem de reduse.

proiect casa mica modulara lemn

Practic, este vorba despre 63 mp locuibili, impartiti pe trei nivele: la parter este amenajata o bucatarie compacta, o baie si un loc de luat masa, la etaj se afla dormitorul, iar ultimul nivel este ocupat de un spatiu de relaxare, ce tine locul unui living. Fiecare nivel este dotat cu ferestre generoase prin care patrunde cantitatea necesara de lumina pe intregul parcurs al zilei.

Conceptul HomeBox a fost dezvoltat in doua variante: HomeBox 1 si HomeBox 2. Ambele variante sunt usor de transportat si de instalat. Diferenta dintre cele doua modele de case container este data de inaltimea nivelelor. Daca HomeBox 1 are trei nivele de inaltime egala, in cazul HomeBox 2 inaltimea nivelelor variaza.

scara casa mica modulara

Echipa de arhitecti a ales sa dezvolte proiectul HomeBox dintr-un container din lemn deoarece, spun ei, lemnul este mai usor de intretinut si de reparat decat metalul, folosit in fabricarea containerelor maritime obisnuite, folosite tot mai des in fabricarea caselor modulare in intreaga lume. Mai mult, lemnul este un material ecologic pur, cu impact minim asupra mediului inconjurator.

bucatarie casa modulara mica

Dezvoltatorii proiectului sustin ca HomeBox poate fi folosit atat in calitate de locuinte permanente cat si in calitate de adaposturi temporare pentru turisti, in timpul desfasurarii evenimentelor majore, cum ar fi Cupa Mondiala la Fotbal, Jocurile Olimpice etc.

dormitor casa modulara mica

exterior casa modulara mica

schita proiect casa modulara

sursa: slawik.net

Un răspuns la “Un proiect de casa modulara mica din lemn – HomeBox”

nu e urat dar nici convingator.
Tocmai ingustimea spatiilor ma deranjeaza pe mine.
Scarile interioare au un grad de risc mare chiar si pentru copii.
Sufocant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *