Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Vopsea fosforescenta sau luminescenta pentru amenajarea interioarelor

vopsea acrilica luminescenta interiorFolosita de catre designeri in fabricarea panourilor publicitare, in amenajarea barurilor, cluburilor si a restaurantelor si in decorarea interioarelor rezidentiale moderne, vopseaua fosforescenta sau luminescenta nu si-a pierdut din popularitate, desi a fost inventata pe la sfarsitul anilor ’50 ai secolului trecut.


Datorita luminoforului din compozitie care inmagazineaza pe timpul zilei lumina solara si o degaja in intuneric, aceasta vopsea este recomandata atat pentru decorarea si finisarea interioarelor cat si pentru marcarea anumitor zone din exteriorul casei.

In prezent, pe piata de desfacere se pot gasi doua variante ale vopselei luminescente: acrilica sau lavabila. In ce priveste paleta cromatica, puteti alege varianta de culoare alba mata sau cu o vaga tenta de gri pe timpul zilei, ce lumineaza in intuneric intr-o nuanta foarte pala de verde sau vopsea de culoare galbena, verde, portocalie sau albastra.

trepte vopsite lumina fosforescenta

Vopseaua acrilica luminescenta sau fosforescenta poate fi aplicata pe orice fel de suprafata: tencuiala, rigips, lemn, metal, beton etc. Aplicarea acesteia se face la fel ca in cazul vopselei obisnuite, cu ajutorul pensulei, a trafaletului sau prin tamponare cu buretele. Timpul de uscare, dupa aplicare, este de 2-3 ore la suprafata si aproximativ 24 de ore in profunzime. Producatorii sustin ca vopseaua lavabila fosforescenta rezista la aproximativ 10.000 de spalari si lumineaza pana la 12 ore in intuneric.

Vopseaua ce lumineaza in intuneric este ideala in decorarea camerelor pentru copii, sub forma diverselor desenuri si picturi pe perete sau pe tavan, care ii vor bucura pe cei mici, inlocuind totodata lumina de veghe, atat de utila chiar si pentru multi parinti.

dormitor vopsea fosforescenta

In dormitoarele matrimoniale, in bai sau chiar in living, putem inlocui aplicele de perete cu desene sau picturi ce lumineaza in intuneric. In acest fel, putem micsora si consumul energiei electrice, mai ales in lunile de iarna, cand ziua este mult mai scurta.

In exterior, vopseaua fosforescenta se poate dovedi utila in marcarea aleilor, treptelor si a diverselor zone din curte si gradina pe timp de noapte.

vopsea acrilica luminescenta interior

foto: designrulz.com

4 răspunsuri la “Vopsea fosforescenta sau luminescenta pentru amenajarea interioarelor”

Este superb! Este de vis! Cat costa de pictat un astfel de tablou sau de pictat tavanul unei camere? Multumesc.

Cristina, vopseaua fosforescenta sau luminescenta se gaseste deja si in magazinele din Romania, iar preturile sunt decente. Cat priveste picturile de pe pereti, daca nu te pricepi sa faci asa ceva de una singura, iti sugerez sa cauti specialisti in domeniu.
Mult succes si asteptam poze cu rezultatele! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *