Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Vrei sa slabesti? Iata ce culori trebuie sa alegi in decorarea bucatariei

bucatarie portocalie moderna

Vrei sa slabesti si sa te mentii supla, fara sa te supui la diete chinuitoare, pline de restrictii? Psihologii au ajuns la concluzia ca nuantele folosite in decorarea si amenajarea bucatariilor au un impact deosebit asupra apetitului nostru.


Cu alte cuvinte, culorile folosite in decorarea bucatariei pot influenta perceptia gustului mancarii si, prin urmare, pot duce la scaderea sau cresterea poftei de mancare, noteaza www.casadex.ro.

Asadar, daca vrei sa-ti controlezi apetitul decoreaza-ti bucataria in nuante de gri, albastru sau chiar negru.

Pentru cei care mananca pe fond nervos psihologii recomanda culoarea gri. Aceasta are efect calmant asupra psihicului uman, reduce stresul, ducand, in final, la scaderea poftei de mancare. Griul este la fel de eficient si in combinatie cu roz pal.

bucatarie gri moderna

Culoarea albastra incetineste metabolismul fiind un bun inhibitor al poftei de mancare. Daca stii ca iti este greu sa tii o cura de slabire, ajuta-te, decorand bucataria cu accesorii de culoare albastra: farfurii, pahare, lumanari, fete de masa etc.

bucatarie albastra moderna

Cea mai dramatica abordare este bucataria de culoare neagra. Pentru adeptii stilului minimalist care doresc sa scape de cateva kilograme in plus, alegerea negrului in decorarea bucatariei este recomandarea psihologilor.

bucatarie neagra moderna

La polul opus se afla culorile care ne starnesc adevarate fantezii culinare, ajutandu-ne sa acumulam kilograme nedorite: rosu, portocaliu, turcoaz sau galben.

bucatarie portocalie moderna

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *