Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

5 bucatarii galbene, 5 stiluri diferite de amenajare

bucatarie galbena modernaGalbenul este una dintre culorile principale ale spectrului cromatic, iar nuantele acesteia se numara printre cele mai des intalnite culori in finisajele si amenajarile interioare, in bucatarii, livinguri sau alte incaperi ale casei.


Astazi vom discuta despre posibilitatea folosirii acestei culori pline de energie pozitiva in bucatarie, in functie de stilul de amenajare ales.

Va propunem, asadar, 5 exemple de folosire a galbenului in 5 bucatarii cu stiluri diferite de amenajare: clasic, modern, retro, minimalist si rustic.

Galbenul in bucataria clasica

In mod cert stilul clasic nu are nimic in comun cu galbenul pur, intens. Stilul clasic, rezervat prin definitie, se asociaza cu nuante pastelate, calde, cuminti, cum s-ar zice. Un galben pal, de culoarea spicului de grau copt este cea mai potrivita alegere pentru o bucatarie amenajata in stil clasic. Aceasta nuanta poate fi aleasa atat pentru finisarea peretilor (vopsea lavabila, faianta, mozaic etc) cat si pentru mobilierul de bucatarie (obligatoriu din lemn masiv). Desigur ca pentru completarea ansamblului clasic din bucatarie va trebui sa acordam o atentie speciala detaliilor si elementelor decorative: fronturile dulapurilor, bateria de la chiuveta, chiuveta in sine, electrocasnicele cu aspect specific stilului de amenajare ales etc.

bucatarie amenajata stil clasic

Bucatarii moderne decorate in galben

Spre deosebire de rezervatul stil clasic, cel modern face casa buna cu nuantele aprinse ale galbenului, chiar si cu nuantele stridente ale acestuia. Alegeti un mobilier modern, fie si galben lamaie, in linii drepte, cu fronturi lucioase din PAL sau MDF, intercalate cu usi din sticla mata, electrocasnice si accesorii din inox, panouri din sticla in zona blatului de lucru, spoturi halogen incastrate si veti obtine o superba bucatarie moderna, in care va veti petrece timpul cu drag.

bucatarie galbena moderna

Galbenul in bucatariile amenajate in stil retro

Pentru cei mai nostalgici fani ai galbenului, care isi doresc o bucatarie in stil retro, solutia este simpla: alegeti mobilier de culoare galbena, cu fronturi lucioase si manere din inox si scoateti-l in evidenta amplasandu-l pe un perete placat cu faianta cu imprimeu floral sau in buline. Stilul retro, reinterpretat, subliniaza contrastele anilor 50-70 ai secolului trecut. Daca stati bine cu nervii, asortati galbenul cu negru, o combinatie obositoare pentru multi, dar considerata de multi designeri definitorie pentru stilul retro de amenajare. Completati ansamblul cu electrocasnice si accesorii cu design retro (frigider, aragaz, plita cuptor, baterie sau chiuveta), farfurii, cani si pahare din sticla colorata etc.

bucatarie galbena retro

Culoarea galbena in bucatariile minimaliste

In amenajarile in stil minimalist sunt folosite cel mai frecvent negrul, albul si griul. Culoarea galbena, la fel ca si alte culori ale spectrului cromatic, poate fi introdusa intr-o bucatarie amenajata in stil minimalist in calitate de accent sau pata de culoare. De exemplu, intr-o bucatarie minimalista decorata in nuante de gri, galbenul poate fi prezent pe peretele din zona blatului de lucru, sub forma unui panou de sticla care inlocuieste clasica faianta.

bucatarie minimlista galbena

Galbenul in bucatariile rustice

Stilul rustic, cum se stie, este caracterizat de finisajele din lemn masiv, cu aspect brut, nefinisat. Culoarea calda a lemnului se asorteaza excelent cu tonurile pastelate de galben. Intr-o bucatarie amenajata in stil rustic mobilierul va fi, fara indoiala, din lemn masiv, de culoare natur sau acoperita cu un strat de bait, care va arata foarte bine pe fondul unui perete placat cu faianta glazurata de culoare galbena. De altfel, faianta galbena poate fi folosita si pentru placarea blatului de lucru din bucatarie, mai ales in cazul unui blat inzidit.

Tie care dintre stiluri iti place cel mai mult pentru amenajarea bucatariei?

bucatarie galbena rustica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *