Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

5 idei pentru amenajarea unei mansarde

dormitor modern mansardaDin punctul meu de vedere, cea mai frumoasa incapere a unei case este mansarda. Inca de mica visam sa am o casa de dragul incaperii intime, cochete si cu tavane inclinate, situata imediat sub acoperisul casei, pe care s-o amenajez asa cum am vazut in filme.


O mansarda poate fi amenajata in multe feluri, devenind dormitor, birou, camera de joaca pentru copii, baie, spatiu de relaxare sau chiar bucatarie, in functie de necesitatile fiecarei familii.

Amenajarea unui dormitor la mansarda

Ideea de amenajare a unui dormitor la mansarda este cea mai des intalnita solutie de organizare a spatiului de sub acoperisul casei. Faptul ca mansarda este izolata de restul casei, o face perfecta pentru transformarea intr-un dormitor matrimonial intim. Cu ajutorul elementelor decorative si a finisajelor puteti determina si stilul de amenajare a dormitorului. De exemplu, pentru a obtine un dormitor in stil clasic se pot aplica grinzi transversale din lemn masiv pe tavanul inclinat, peretele din dreptul patului poate fi placat cu piatra naturala decorativa, iar pentru pardoseala se poate alege fie dusumeaua din lemn, fie parchetul. Mobilierul din lemn si corpurile de iluminat din fier forjat vor completa tabloul clasic al dormitorului. Pentru un plus de farmec si intimitate, alegeti un pat cu baldachin.

dormitor mansarda

Pentru cei ce prefera stilul modern, amenajarea unui dormitor in mansarda casei este si mai simpla. Finisajele moderne (parchetul laminat, panourile 3D pentru pereti, tapetul cu imprimeu modern etc), mobilierul in linii drepte, cu design minimalist, adaptate dimensiunilor mansardei, decoratiunile si accesoriile in ultimele tendinte contribuie la obtinerea unui look modern si aerisit al dormitorului din mansarda.

dormitor modern mansarda

Transforma-ti mansarda in birou

Aceasta solutie de organizare a mansardei este potrivita mai ales pentru cei ce-si desfasoara o mare parte din activitatea profesionala acasa. Din nou, distanta mansardei fata de restul incaperilor din casa constituie un avantaj. Asadar, transformarea mansardei in birou ne ofera un spatiu linistit si luminos in care putem munci fara a fi deranjati.

amenajare birou mansarda

Baia luminoasa din mansarda

O alta incapere folosita intens, avantajata de lumina ce patrunde prin ferestrele oblice tip velux ale mansardei, este baia. Intr-o baie mansardata tavanele joase pot fi puse in valoare prin dispunerea ingenioasa si ergonomica a obiectelor sanitare. De exemplu, imediat sub imbinarea tavanului cu un perete de inaltime mica poate fi montat vasul de wc sau cada, amplasand chiuveta sau cabina de dus pe peretii inalti.

amenajare baie mansarda

O camera de joaca pentru copii la mansarda

Daca aveti copii si o mansarda goala, va sfatuim sa le amenajati acolo o camera de joaca. Voi sublinia, din nou, avantajul luminii ce scalda incaperea, dar si faptul ca in acest fel zgomotele produse de cei mai mici membri ai familiei in timpul jocului vor fi suficient de izolate, pentru a va oferi momente de liniste. Pentru depozitarea jucariilor si a cartilor celor mici proiectati rafturi si dulapuri in zonele de sub cornisa, pastrand liber centrul incaperii, oferindu-le copiilor mai mult spatiu de joaca.

camera joaca copii mansarda

Bucataria moderna din mansarda casei

Chiar daca, la prima vedere, poate parea cel putin neobisnuita, ideea amenajarii unei bucatarii la mansarda nu este deloc rea din punctul de vedere al multor designeri moderni. Amplasand bucataria in mansarda ne asiguram ca mirosul de mancare proaspat preparata va parasi casa inainte sa dea cate o raita prin toate celelalte incaperi ale casei. Desigur ca in acest caz mobilierul de bucatarie va trebui realizat la comanda, in baza dimensiunilor exacte ale incaperii. Dar imaginati-va cat de placute vor fi mesele in familie, sub ferestrele de mansarda ale unei astfel de bucatarii.

bucatarie moderna mansarda

foto: homedit.com

Un răspuns la “5 idei pentru amenajarea unei mansarde”

îmi plac toate ideile în afară de baie, dar pentru a fi scăldate în lumină trebuiesc geamuri mari

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *