Categorii
Intrebari de la cititori

Am turnat o placa de 10 si dupa ceva timp a facut burta de vreo 5 cm

Salut am si eu o problema. Am construit casa cu mansarda acum 3 ani, cu amprenta de 11 pe 10. Jos cu un dormitor, o baie, bucatarie si un living de 6 pe 5. Pana aici totul ok. Am turnat o placa de 10 si dupa ceva timp in living placa a facut burta de vreo 5 cm. Si ce-am facut: am facut o grinda de 20 pe 20 la mijloc pe dedeasupra, am spart-o in vero 10 locuri si am legat placa de grinda cu fier. CE PARERE AVETI? O SA TINA ORI O SA-MI FACA PROBLEME? si inca ceva? deasupra pe grinda am facut un zid de 10 din BCA.


Intrebare de la costel, pe adresa redactiei: Am turnat o placa de 10 si dupa ceva timp a facut burta de vreo 5 cm.

Nota redactiei: citeste si armarea si turnarea placii

5 răspunsuri la “Am turnat o placa de 10 si dupa ceva timp a facut burta de vreo 5 cm”

Dnu COSTEL ati avut meseriasi fffff. bun. Cum sa legi fierul in 10 locuri e imposibil. fierul flambeaza deaceia sa facut burta,ca a intrat beton dedesupt si sa facut burta.Incit timp nu remediati asa va fii tot timpul.Sau ev TURNATI SAPA 2,5 CM .[NIVEL]

deci la camera respectiva am facut o grinda de 20 pe 20 (in pod cum se zice) de pe perete pe perete. am spart placa in vreo 10 locuri si am legat-o bine cu fier de grinda si apoi turnata grinda..

Daca ai armat grinda bine la capete (ai ridicat armatura pe reazeme???)… o sa tina cu siguranta greutatea peretelui de deasupra ei. Cat despre placa…o sa vezi mai tarziu singur. (Poate trebuia o grinda intoarsa de la inceput, in functie de deschideri).

daca o placa se armeaza profesional, si are 10 cm grosimem trebuie sa respecte niste reguli obligatorii impuse de calculele de razistenta.
pentru spatii mai mari de 4x4m, dar valabil si pentru alte mai mici.
reguli:
-doua randuri se plase, prrimul poate fi pc 52d=10mm, al doile-a d=8mm.
ochiutile plasei, 12-14 mm pentru d=8mm, respectiv 12-18 mm, pentru d=10 mm
-ancorarea obligatorie a celor doua randuri de fier, de centura, legarea plaselor elastic, nu sudate, din doua in doua ochiuri.
-montarea de calareti, care sa faca legatura de rezistenta in sectiunea de rupere, pe centuri de minim 20 % din suprafata placii.
turnare de beton vibrat b 250-b300.
Raspuns la intrebarea ta….nu o sa tina, in conditii temporale.
Solutia, turnarea altei placi cu prindere in centuri, cu grosimea de 8 cm, din b 300
daca ai turnat o grinda de sustinere, ulterior, daca nu e prinsa suficient in centuri, si nu este bine armata si fata de placa, e un pericol mult mai mare….ai ingreunat placa pe aceiasi sustinere
daca turnai grinda pe doi stalpi armati in pereti, cu sustinere independenta rezolvai partial problema.
ma poti contacta….mail perodicom@yahoo.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *