Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Baile moderne – revenim cu idei despre amenajarea lor

baie moderna jacuzzi pardosealaDecorarea interioara a baii este, poate, mai importanta decat amenajarea oricarei alte incaperi din casa, in primul rand, din motive care tin de igiena. Din fericire, multitudinea finisajelor, accesoriilor, mobilierului si obiectelor sanitare moderne, prezente in magazinele de specialitate, ne ajuta in luarea deciziei de reamenajare a bailor si a grupurilor sanitare din casa.


Majoritatea bailor moderne sunt finisate cu materiale usor de intretinut: gresie, faianta, marmura, mozaic, piatra naturala decorativa etc. Dintre finisajele de ultima generatie fac parte panourile din sticla colorata, mozaicul de pluta sau lemnul tratat pentru a rezista in conditii de umiditate crescuta. Tendintele amenajarilor interioare din ultimii ani sugereaza folosirea acestor tipuri de finisaje doar in zonele importante ale baii: chiuveta, dus sau cada.

baie moderna ciclam

Alegerea culorii finisajelor folosite in decorarea baii este o alta etapa importanta. Iar aici trebuie sa tinem cont si de dimensiunea acesteia. O baie ampla, spatioasa, poate fi decorata si in negru, pe cand in cazul unei bai de mici dimensiuni trebuie sa ne limitam la paletele cromatice deschise, care vor contribui la marirea vizuala a interiorului.

baie moderna tonuri maro

Si obiectele sanitare vor fi alese in raport cu forma si dimensiunea baii in care urmeaza sa fie montate. De exemplu, daca locuiti la casa si aveti o baie foarte spatioasa puteti lua in calcul montarea unei cazi jacuzzi incastrate in pardoseala. In completare, pe langa chiuveta, vas de wc si bideu, alegeti un mobilier de baie modern cu design minimalist, foarte util pentru depozitarea produselor si obiectelor de igiena personala.

baie moderna jacuzzi pardoseala

Pe de alta parte, in cazul unei bai de mici dimensiuni este recomandat sa va limitati la mobilierul si obiectele sanitare strict necesare: wc, chiuveta, cabina de dus sau cada. Un truc in decorarea bailor foarte mici este alegerea obiectelor sanitare suspendate (vas wc, bideu, chiuveta), fara suport de pardoseala. In acest fel, veti pastra liber spatiul la nivelul pardoselii.

Tu cum visezi sa-ti decorezi baia? Vezi mai jos discutiile despre acest subiect. Citeste si cum amenajam o baie moderna.

baie moderna mica

baie mica moderna

5 răspunsuri la “Baile moderne – revenim cu idei despre amenajarea lor”

foarte misto jacuzzi din baia de mai sus. dar imi place si cea ciclam mult de tot 🙂

mie imi place cea cu maro. dar oare ce are in spatele cazii pe perete? nu-mi dau seama. e gresie?

Reclama din milocul paginii este foarte prost gandita . Nu putem cei care au smart phon-uri sa vada in totalitate poze , iar cand incerci sa o inchizi x-ul este prea mic si intri de 10 ori pe acea pagina si renuti la a mai vedea poza cu zoom . Eu unul cat si prietenii mei, voi renunta sa ma mai uit pe site-ul dvs daca nu face cineva ceva . E stresant iar pierderea de timp costa . Va multumesc .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *