Categorii
Intrebari de la cititori

Care sunt pasii si actele necesare pt inceperea unei case pe un teren detinut

Buna ziua am si eu o intrebare referitoare la aprobarea unei constructii, ca sa sa incep cu inceputul… detin un teren in vest-ul capitalei intravilan de cca 600 m, doresc sa stiu care sunt pasii si actele necesate pt inceperea unei case pe acel teren si unde trebuie sa ma adresez si ce anume acte imi trebuiesc. Multumesc pt viitorul raspuns. P.S detin cadastru, nr, drum de servitute si cam atit.


Intrebare de la virgil, pe adresa redactiei: Care sunt pasii si actele necesare pt inceperea unei case pe un teren detinut?

5 răspunsuri la “Care sunt pasii si actele necesare pt inceperea unei case pe un teren detinut”

Buna ziua dl Virgil. Pentru informatile solicitate va rugam sa ne contactati pe mail : casatamultvisata@yahoo.com sau telefonic 0742756576 si va stam la dispozitie cu incredere de la proiectare – avizare – aurorizare si executie la rosu sau la cheie in functie de dorintele dv.
Multumim . O zi buna

Pentru Virgil
1. Mergeti la primaria de care apartine terenul dvs si solicitati un CERTIFICAT DE URBANISM
2. In acest document veti gasi toate avizele si acordurile pe care trebuie sa le aveti pentru AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE. Aceste documete se obtin de la alte foruri cum ar fi:
ENEL, ROMGAZ, APA SI CANAL, MEDIU ETC….. toate vi se vor indica in certificatul de urbanism.
3. Cand aveti toate aceste documente care fie vorba intre noi va dura o groaza de timp sa le obtineti , din nou la primarie cu cerere pentru eliberarea autorizatiei de construire.
4. Dupa ce ati obtinut certificatul de urbanism trebuie sa luati legatura cu un arhitect cu care sa stabiliti cum vreti sa arate casa si care sa va intocmeasca proiectul.Abia dupa aceea puteti sa va apucati sa obtineti avizele si acordurile ce vi se cer prin certificatul de urbanism.Daca sunteti interesat va dau nr. de tel al arhitectului Walter Reiss 0723027729

Buna ziua!

Primul pas ar fi: fii sigur ca doresti sa faci o casa si ai cu ce 🙂
Apoi, avand copie dupa CI, actul de vanzare-cumparare, se merge la OCPI (Sos Kisselef – Piata Presei Libere) pentru a vi se emite 2 documente: (1) Extras de Carte Funciara pentru informare si (2) Extras de Ortofotoplan. Acestea se depun la Primarie impreuna cu o cerere tip „Solicitare Certificat de Urbanism in vederea construirii”

Cam acesta este inceputul.

V-ar putea ajuta cu detalii utile (program de lucru, adrese, costul operatiunilor, …) jurnalul ConstruireaCasei.wordpress.com

Mult succes!

@Angela:

Poti evita primul drum la Primarie deoarece ei iti vor spune exact ceea ce am scris mai devreme (sa obtii cele 2 documente de la OCPI, care iti vor fin necesare la depunerea cererii pentru Certificatul de Urbanism)

Buna ziua! Sunt la inceput de drum si am niste nelamuriri…sper sa ma puteti ajuta.
Urmeaza sa primesc un teren cu lungimea de 20m si latimea de 17m…de la bunicii mei, printro simpla chitanta la mana…
Va rog spunetimi daca e bine asa sau trebuie neaparat legalizate la un notar si daca pot construii o casa pe acest teren…?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *