Categorii
Stiri

Casa groazei in care s-a filmat DRACULA a fost scoasa la vanzare

dracula oakley court


Superba casa in stil victorian gotic, in care s-a turnat filmul de groaza Dracula, a fost scoasa la vanzare.

Construita in anul 1859, la doar 10 minute de castelul Windsor, impunatoarea casa Oakley Court a fost timp de mai bine de o suta de ani resedinta privata, devenind ulterior unul dintre cele mai cunoscute si luxoase hoteluri din Marea Britanie.

Casa in stil gotic, cu detalii arhitectonice spectaculoase, a fost scena de turnare a uneia dintre celebrele ecranizari ale romanului de groaza Dracula de Bram Stoker, avandu-l in rolul principal pe actorul Christopher Lee.

Inainte de a fi transformata in hotel, uimitoarea resedinta a fost folosita, in repetate randuri, de casa de productie cinematografica Bray, pentru diverse alte proiecte de groaza, cum ar fi The Rocky Horror Picture Show, The Plague of the Zombies si altele.

Desfasurata pe o suprafata de 140.000 metri patrati de gradini superbe si avand o capacitate de 118 camere si apartamente de lux, o piscina acoperita, 12 sali de conferinta, terenuri de tenis, terenuri de golf si multe alte facilitati, Oakley Court a fost scoasa la vanzare saptamana trecuta, dupa intrarea in insolventa, iar pretul n-a fost inca dezvaluit.

Julian Troup, reprezentantul agentiei imobiliare Colliers International, din portofoliul careia face parte Oakley Court, este convins ca datorita incarcaturii istorice, a bunei reputatii si a celebritatii de care se bucura proprietatea, va starni interesul multor cumparatori de origine britanica si nu numai.

dracula oakley court exterior

dracula interior oakley court

dracula

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *