Categorii
Intrebari de la cititori

Cat timp se asteapta dupa turnarea placii, pana la zidaria etajului

Va rog daca imi puteti spune, dupa turnarea placii dintre parter si etaj (in luna iulie) cat timp trebuie sa treaca pana la inceperea zidariei etajului. Multumesc.


Intrebare de la Marian, pe adresa redactiei: Cat timp se asteapta dupa turnarea placii, pana la zidaria etajului?

Nota redactiei: citeste si turnarea placii peste parter, zidaria etajului, zidaria parterului.

19 răspunsuri la “Cat timp se asteapta dupa turnarea placii, pana la zidaria etajului”

Cred ca poti sa incepi zidirea etajului si mai devreme de 18 zile. nu trebuie sa astepti atat. mai ales ca e cald afara acum

O lasi doua zile dupa turnarea betonului,timp in care o uzi din abundenta sa nu apara fisuri,iar a treia zi se poate monta armatura pentru stilpi si continua etajul respectiv.Nu se intimpla nimic grav,are popi sub ea.

de a 2 zii se poate incepe zidaria , este valabil si pentru cele 2 personae care au lasat comentarii . si in constructii nu se merge CRED etc..

Buna ziua,te rog sa lasi Placa sa se aseze 21 de zile si sa nu te sui pe ea cu greutate si cu trepidatii,suntem prea saraci si nu se merita sa facem treburile dupa ureche,nu uita sa o mai uzi din cand in cand seara, sa fii destept si fara frica eu te salut…Fanica

Chiar daca e cald afara, placa de beton „lucreaza”. Iti recomand sa o lasi 21 de zile ca sa nu ai neplaceri.

Dupa 7-28 de zile (timp in care o stropesti cu apa), iar la decofrare sa scoti alternativ popii, nu pe toti deodata.

Stefano……. Ce bine zici…..
Dar sti, asa’i romanul, sa faca, cat mai repede sa ieie banul, sau sa scape mai repede. Dar dupa cativa ani, mai plateste odata aceeasi munca pentru o prostie. Alti bani, alta distractie

Eu is curios cate case ati facut voi, astia cu 21 de zile. Ideea este ca betonul LUCREAZA, intr-adevar, 21 de zile, asta nu inseamna ca nu se ASEAZA mai devreme. La o casa cu amprenta, respectiv placa, mai mica de 100 mp se poate zidi linistit dupa 3-4 zile daca este udata cand trebuie. Domnu’ cu „”udatul seara pe racoare”, sa srii ca ce zici tu e inutil, se uda exact in cea mai calduroasa perioada a zilei pentru a o „hidrata” si a-i permite uscare cat mai lina pentri a evita crapaturile in ea…

Eu de exemplu torn placa sambata si luni incep zidaria pe exterior nu scoteti popii si nu puneti paleti intregi peste placa,udati de cate ori este nevoie.
Dupa o luna puteti decofra.

Eu după cinci zile am pus trei paleți de BCA și jumătate de palet de porotherm… Încep lucrarea mâine la zidărie că au fost sărbători…

Toti spun ca daca nu lasi placa 21 de zile pentru a trage si a nu aparea fisuri, dar nimeni nu se pronunta concret , ce probleme ar putea apare in cazul in care incepi mai devreme zidaria la etaj. stimatilor va rog care ar fi problemele care ar putea apare la placa.multumesc

Mai oameni buni… văd că totul se bazează pe ureche și încercări. În primul rând depinde ce dimensiuni are planșeul și ce beton se folosește.
Orientativ placă cu descrierea până la 3 m se decofreaza după 10 zile, dechidere până la 10 metri după 14 zile, deschidere peste 10 metri după 21 de zile etc… la o temperatura între +5 și +35 de grade. Nu e rău să consultați pe cineva care are niște studii în domeniul construcțiilor . Toate cele bune!

Toti cunoscatori care au lasat un comentar mai sus, eu intreb cand faci proba de calitate a produsului in acest caz e beton. Cate zile se tine in apa acea mostra ca sa ajunga la maturizare (intarirea betonului respectiv ) sunt 28 de zile .
Toti zic ca, sunt 21 de zile, betonu ajunge la maturizare corect in timp de 28 de zile, asa se face la testarea materialului respectiv (beton)
Daca centrele acreditate pentru certificarea calitati testeaza testeaza monstrele prima monstra dupa 7 zile a doua dupa 14 zile si a treia dupa 28 de zile, dupa care iti da certificatu de calitate..
In concluzie betonu ajunge la maturitate in timp de 28 zile.
Nu va luati dupa meseriasi ca dupa 1 , 2 zile te porti incepe zidirea sau eu mai stiu ce, etc……
P.S in alte tari daca nu respecti termenu de 28 de zile faci puscarie..

Da… Unde ai văzut tu deschidere de 10 m la structura pe cadre de beton?
Am ajuns aici sa aflu și eu chestii și când colo mă duc să-mi las mustață.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *