Categorii
Retete culinare

Crap la cuptor pregatit ca la tara

crap preparat la cuptor

Ingrediente crap la cuptor:


– 1 crap
– 1 ceasca ulei
– 1 cana de apa
– 6 rosii
– 2-3 catei de usturoi
– 1 legatura de patrunjel
– sare, piper

Preparare crap la cuptor:

Se curata crapul, se spala, se taie felii cam de 3 cm grosime, se presara cu sare, piper si se da la cuptorul incins intr-o tava unsa cu ulei. Din cand in cand se stropeste cu sosul din tava. Se rumeneste pe ambele parti.
In timp ce crapul sta la cuptor se pregateste sosul.

Se curata rosiile de pielite si se toaca marunt. Se adauga sare si piper dupa gust, usturoiul si patrunjelul tocate marunt. Se pune sosul la fiert intr-un vas cu putin ulei pentru 20 de minute.
Feliile de crap rumenite se scot pe un platou si se acopera cu sosul de rosii.
Se intelege ca la acest fel de mancare nu poate lipsi mamaliguta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *