Categorii
Intrebari de la cititori

Cu cat creste valoarea unei case daca fac urmatoarele finisaje?

Fac o casa de 150 mp construiti in Otopeni, Bucuresti: P+M
Am urmatoarea dilema: cata valoare s-ar aduga acestei case in urma unor investitii in finisaje?


Ar fi vorba daca sa fac sau nu urmatoarele investii, si in varianta in care optez sa le fac, cu cat ar creste valoarea in ochii unui eventual cumparator:

– decorare fatada cu brau de imitatie de piatra (60 cm) si restul fatadei cu tencuiala mozaicata. Alternativa ar fi doar o decotariva obisnuita.
– Beci de 9 mp bine inzolat cu terasa deasupra de 16 mp, acoperita. Alternativa ar fi fara beci si fara terasa.
– Termositemul sa fie ignifug. Alternativa este sa fie polistiren obisnuit.
– Incalzire cu centrala pe lemne (inclusiv camera tehnica si cos de fum). Alternativa este sa trag gaz si sa bag centrala pe gaz.
– Balustrada de lemn in loc de inox si trepre de lemn in loc de gresie. Scara ramane din beton in orice caz.
– Obloane la geamurile de pe V si S.
– Pervaze interioare din lemn. Alternativa ar fi fara pervaze interior.
– Gard din BCA cu tencuiala mozaicata pe exterior si acoperit cu tigla (2m), alternativa ar fi un gard cu stalpi de beton si cu lemn,
– Alee interioara pavata cu pavele,
– Brauri la ferestre intr-o culoare diferita, pentru contrast si efect.
– Garaj 2 masini in sensul de un spatiu acoperit cu tigla, langa casa, dar fara pereti.

Va multumesc,

Intrebare de la Georgian, pe adresa rdactiei: Cu cat creste valoarea unei case daca fac urmatoarele finisaje?

4 răspunsuri la “Cu cat creste valoarea unei case daca fac urmatoarele finisaje?”

Pentru ofertă vă rugam să ne trimiteţi proiectul.cu stimă.Dragulin Viorel.tel. 0731.178.206.

Buna ziua. Oferta de pret nu se face la ochi dupa cati mp sunt pe proiect. Pentru o oferta de pret corecta si realista trebuie sa studiem proiectul. Va rugam sa ne trimiteti pe mail proiectul (plansele: fundatie, parter, etaje/mansarda, invelitoare si sectiunea principala),mentionati in mail cea ce doriti sa va realizam, o persoana de contact cu nr. de telefon si noi in cel mai scurt timp o sa va realizam oferta solicitata si va v-om trimite raspunsul. Pentru mai multe detalii si informatii contactati-ne pe mail: casatamultvisata@yahoo.com sau la telefon 0742756576

Salutare!

Imi pare rau sa vad ca desi ai dorit sa alfi o evaluare de impact sau consiliere, exista binevoitori care se ofera sa execute lucrarea (dar nu se stie care varianta)

Incerc sa dau o mana de ajutor …

Nelu are dreptate.
De obicei, casele facute pentru vanzare nu sunt executate ca cele facute pentru a fi pastrate. Ba, uneori, nici cele personale nu reusesc a fi ce trebuie 🙁

Adaugand functionalitatile suplimentare amintite, pretul cosntructiei va creste iar numarul potentialilor client va scadea! In acelasi timp, nu stii daca respectivii clienti vor aprecia imbunatatirile respective sau isi fi dorit fara sau executate altfel.

Daca zona constructiei este una excelenta, cu spatii largi, vecini seriosi, utilitati, liniste, … proiectul casei este deosebit, design atragator, ai putea sa tintesti catre clienti exclusivisti, sa aduci imbunatatiri al caror pret sa fie acceptat de client pentru avantajele amintite.

De ex. BECIUL te va costa minim 2000 Euro dar daca este client de top, probabil nu va aprecia sa aiba intrarea pe afara.

GARDUL este o chestiune de gust sau sentiment de protectie. Orice varianta de gard poate fi facuta atractiva prin dublarea cu un gard viu la interior sau/si exterior!

Revin, aspectele mentionate la inceput sunt definitorii. Daca e o casa banala intr-o zona banala, nu cred ca merita cheltuit suplimentar pentru ca vei recupera foarte greu banii. Pretul imobilului va creste iar potentialii clienti vor compara cu alte oferte (desigur, fara imbunatatirile tale) si vei fi ocolit. Daca insa sunt suficiente elemente atragatoare la constructie si zona probabil vei gasi un client dispus sa plateasca mai mult pentru imbunatatirile aduse.

Mult succes!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *