Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Feng Shui: Amplasarea oglinzilor in interiorul locuintei

feng shui oglinda dormitor

Daca sunteti pasionati de regulile Feng Shui in amenajarea casei trebuie sa stiti ca si amplasarea oglinzilor in interiorul locuintei are o mare importanta in stravechea stiinta chineza. Mai mult, conform principiilor Feng Shui in fiecare casa trebuie sa existe cel putin o oglinda mare, in care fiecare membru al familiei sa se poata vedea in intregime.


Pentru bunastarea casei e important ca oglinda sa reflecte doar lucruri si obiecte pe placul locatarilor, cum ar fi florile, fotografiile de familie etc.

Cu ajutorul oglinzilor putem dirija fluxul energiei vitale Chi in directiile dorite. Se stie ca Chi, odata intrata in casa, se indreapta spre sursele de apa curgatoare. Iar daca bucataria sau baia se afla fata in fata cu usa de acces in casa, in mod cert toata energia Chi se va indrepta direct spre baie sau bucatarie, unde se va pierde prin intermediului sistemului de canalizare, iar redirectionarea acesteia catre celelalte incaperi va fi imposibila. In ajutor ne vine stiinta Feng Shui care ne invata sa amplasam o oglinda de mari dimensiuni pe un perete al holului de intrare, astfel incat sa reflecte celelalte camere ale casei. Daca, insa, vom monta oglinda fata in fata cu usa de intrare, vom trimite energia vitala Chi, inapoi, in afara casei.

Amplasarea oglinzilor in holul casei

E de la sine inteles ca holul este prima incapere care te intampina dupa ce pasesti pragul unei case. De aceea amenajarea si decorarea holului nu trebuie ignorata. Din punct de vedere estetic, oglinzile pot mari vizual un hol ingust. Arta Feng Shui spune ca pentru decorarea holului trebuie sa alegem doar oglinzi de mari dimensiuni, in care ne putem vedea in intregime, din cap pana in picioare. E important de retinut ca oglinzile au capacitatea de a transforma in energie pozitiva, energia negativa pe care o reflecta. Astfel, partile corpului (picioare, cap etc), care nu pot fi vazute in oglinzile de mici dimensiuni si nu sunt supuse schimbului energetic, risca sa se imbolnaveasca.

feng shui oglinda hol

Amplasarea oglinzilor in bucatarie

Daca vrem sa amplasam o oglinda in bucatarie trebuie sa stim ca, potrivit principiilor Feng Shui, in oglinda din bucatarie trebuie sa vedem reflexia locului de luat masa. Se pare ca astfel sporeste bunastarea casei. Mai mult, specialistii Feng Shui sustin ca reflexia alimentelor in oglinda grabeste aparitia senzatiei de satietate, fiind, astfel, un ajutor pentru doamnele care vor sa slabeasca.

feng shui oglinda bucatarie

Amplasarea oglinzilor in dormitor conform stiintei Feng Shui

Absolut toata lumea isi monteaza in dormitor cel putin o oglinda, acesta fiind locul in care ne imbracam si ne pregatim de plecarea de acasa.

Din vremuri de demult, oglinda a fost considerata o poarta de acces in lumile paralele, iar pentru a se asigura ca sufletele lor vor ramane in aceesi incapere, oamenii evitau sa aduca oglinzi in dormitor sau pur si simplu le acopereau pe timp de noapte.

Conform stiintei Feng Shui amplasarea gresita a oglinzilor in dormitor poate duce si la destramarea cuplului. Oglinda este considerata o a treia persoana care intervine in viata conjugala, dezvoltandu-se un fel de „triunghi amoros”, ce poate fi comparat cu aparitia unui amant/unei amante. Daca totusi exista o oglinda in dormitor, aceasta nu trebuie sa reflecte patul matrimonial.

feng shui oglinda dormitor

Reguli Feng Shui de pozitionare a oglinzilor in living

Ei bine, livingul este o incapere in care putem pozitiona oglinzile fara prea mari batai de cap. Cea mai buna pozitie a oglinzii este fata in fata cu o fereastra, insa doar atunci cand imaginea din exteriorul casei este o priveliste naturala frumoasa. In acest fel vom aduce frumusetea naturii in casa noastra. Se intelege de la sine ca nu vom amplasa oglinda in fata ferestrei daca privelistea din exterior este una urata, ce degaja energie negativa (santier, mizerie etc). Important este ca oglinda sa reflecte lucruri frumoase: un tablou, o planta de interior sau poze de familie, asa cum am spus si mai sus.

feng shui oglinda living

La final vom adauga ca foarte importanta este curatarea si spalarea frecventa a oglinzilor folosite in decorul casei. Conform regulilor Feng Shui, o oglinda curata degaja energie pozitiva, iar una murdara va incarca locuinta cu energie negativa. De asemenea, nu pastrati in casa oglinzile sparte, crapate sau ciobite, acestea asimileaza si degaja energie negativa.

8 răspunsuri la “Feng Shui: Amplasarea oglinzilor in interiorul locuintei”

Buna seara. Am remarcat prima oglinda neagra pe verticala. Sunteti producatori? Aveti cumva si pe alb, preferabil cu vopsea mata? Avem niste scaune vechi reconditionate si am vrea sa le asortam cu o astfel de oglinda. Sau daca se poate realiza pe comanda…

Va multumesc!

Buna ziua! De curand am amenajat apartamentul am plasat o oglinda mare pe hol in care se reflecta usa de la intrare. Ulterior, am citit ca nu este tocmai ok, conform principiilor feng shui. Din pacate nu o prea pot muta, imi puteti da niste sfaturi despre cum as putea sa mai ‘remediez’ situatia? Multumesc!

Buna, Simona!

Din cate am citit si eu, una dintre cele mai mari greseli Feng Shui pe care le putem face in folosirea oglinzilor in decorul si amenajarea unui camin este plasarea acestora asa incat sa reflecte usa de intrare. Ideea este ca usa de acces inc asa este considerata in stiinta Feng Shui ca o poarta de acces a energiei Chi (multi o asociaza inclusiv cu banii), iar oglinda pozitionata pe un perete opus usii de intrare nu face decat sa alunge aceasta energie benefica.

Am incercat sa gasesc o solutie pentru tine, insa singurele solutii presupun fie acoperirea totala a oglinzii (ceea ce sunt sigura ca nu-ti doresti), fie mutarea acesteia intr-o pozitie din care sa nu reflecte usa de intrare in casa. Unele voci sustin ca situatia poate fi ameliorata cu ajutorul unei plante foarte mari pozitionate in apropierea oglinzii, astfel incat sa obtureze reflexia usii. Pozitia ideala a unei oglinzi pe hol ar fi peretele din stanga sau din dreapta intrarii 🙂

Multumesc mult pentru recomandare, Victoria! Sunt de acord ca optiunile mele sunt limitate. Ma gandesc la variantele pe care le am de a muta oglinda, insa nu prea sunt incantata de ele. Ar fi oare o varianta buna sa autocolantez usa de la intrare pe interior? Tot din ce am citit, conform principiilor Feng Shui, oglinzile trebuie sa reflecte un spatiu frumos, poate chiar din natura?

Nu sunt specialist Feng Shui ca sa-ti pot raspunde cu exactitate la intrebari, insa, din cate inteleg, acoperirea usii nu este o solutie, pentru ca problema apare in clipa in care usa este deschisa. Doar prin usa deschisa poate circula energia, iar in momentul in care usa de intrare in casa se reflecta in oglinda, energia benefica care ar trebui sa patrunda in interior prin usa deschisa este alungata inapoi catre exterior.

Buna ziua! Am o problema aproape similara cu cea a Simonei. Oglinda este montata pe usa sufrageriei, care se afla fata in fata cu cea de la intrare, doar ca la o oarecare distanta (hol lung de aproape 5 m). Cu ceva timp in urma, l-am separat in doua holuri mai mici printr-un glasvand, doar ca vara, usa glasvandului sta deschisa din cauza caldurii. Credeti ca daca aceasta usa ar sta mereu inchisa ar schimba cu ceva situatia? Multumesc!

Buna ziua, Corina! in mod ideal oglinda se pozitioneaza de-a dreapta sau de-a stanga usii de la intrare, astfel incat sa usa de la intrare sa nu se refelecte in ea. Ar fi ideal sa poti muta acea oglinda de pe usa sufrageriei, insa in cazul in care nu poti sau nu iti doresti acest lucru, atunci ar fi bine sa ramana glasvandul tras tot timpul. Este o solutie de compromis, insa nu rezolva problema.

Buna seara! Am pe usile dulapului din dormitor doua oglinzi mari care sunt una langa cealalta. Aceste oglinzi reflecta patul. Va rog ajutati-ma cum sa imi rezolv problema oglinzilor. As prefera sa le pot folosi deoarece creaza spatiu incaperii. Dulapul cu oglinzile reflecta patul si geamul de la dormitor.
Astept cu o sugestie de la dumneavoastra.
Va multumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *