Categorii
Intrebari de la cititori

Izolarea si finisarea unei case, construita din lemn rotund

Am construit o casa din lemn rotund crapat in doua. Binenteles lemnul rotund este pe dinafara. Ma intereseaza izolarea interiorului (peretii exteriori) si finisarea lor. Ce materiale se pot folosi (rigips, polistiren, bca, etc) si care ar fi varianta cea mai ieftina. Va multumesc.


Intrebare de la Gheorghe, pe adresa redactiei: Izolarea si finisarea unei case, construita din lemn rotund.

7 răspunsuri la “Izolarea si finisarea unei case, construita din lemn rotund”

Construim case vile la rosu cheie.Zidarie tencuieli inte-ext gletuiri
gresie faianta rigips renovari demolari consolidari amenajari inte-ext
sapa parchet piscine garduri acoperis placare polistiren decorativa
Ap sc.blc spatii comerciale.0769443235.
Toata gama in constructii.E-mail romeo.activconstruct@yahoo.com

Un prieten de al meu a cumparat o casa construita din lemn rotund, construita primavara. A hidroizolat-o cu carton la interior, a termoizolat-o cu vata minerala de 10 cm grosime, a pus folie de Al pe rigips si a placat peretii, tavanele. Dupa 1,5 ani, intre busteni bagai mana pe lat, aprox 2 cm rosturi prin care apa se infiltra de buna voie. A prins casa asta anul acela greu din iarna cu nametii mari cat casa.
Rezultatul? Ii vine sa urle.
Alt vecin de-l lui, a placat aceeasi casa cu polistiren la exterior si pe interior a renuntat la hidroizolare cu folie de carton bituminos.
Comparand: Casa termoizolata la exterior are un aer statut la interior, rigipsul crapat. Casa netermoizolata la exterior, are un aer curat inauntru dau are peretii mucegaiti si crapati.
Alegeti una din cele doua variante.
In alta ordine de idei, pentru acea casa pe care ati construit-o nu exista notiunea de ieftin stimate domn ci de adecvat.
Oricat ar costa, trebuie sa protejati lemnul de umezeala si xilofage altfel, dati de necaz.
Va propun ventilarea la interior cu instalatie adecvata in situatia in care veti alege termoizolate cu polistiren la exterior si va propun montarea de lambriu din pvc in pana la exterior in cazul in care veti alege solutia din primul exemplu. In ambele situatii, tratarea lemnului este obligatorie si va va costa cam 1,8 lei/m2.
Succes.
amenajaricomplex@gmail.com

Casele din barna sunt case care au o razistenta si o izolare fara prea multe lucrari specifice izolarii.

Suntem o companie cu personal specializat in constructii. Case din bustean in tehnologie log homes sau log frames. Beneficiind de un personal cu 15 ani de experienta in domeniu percum si de o echipa de arhitecti specializati in case de bustean / log homes, Va putem construi casa de vis, pensiunea mult visata, locul de vacanta sau de afaceri care sa reflecte cu adevarat gustul si stilul dumneavoastra. De asemenea va oferim cele mai bune solutii pentru usile si ferestrele din profil PVC pe care le doriti montate.
De ce sa alegem o casa din bustean in detrimentul celei din materiale de constructii obisnuite? In afara de aspectul special total diferit de obisnuitele case din beton si caramida, lemnul isi regleaza in mod natural climatul intern al spatiului de locuit, stabilizeaza umiditatea atmosferica, el detine astfel primul loc pe lista materialelor naturale termoizolante. Este nepoluant, are o structura deosebit de elastica. In plus, realizarea unei structuri din lemn masiv implica costuri cu 30-40% mai mici in comparatie cu o structura de zidarie cu plansee din beton armat..

Buna ziua, avem de 4 ani o cabana din busteni tratati. In tot acest timp lemnul s-a contras determinând spații între busteni. Am folosit mastic Pt lemn care nu ne-a prea ajutat. Exista vreo umplutura eficientă in acest caz? Va multumesc

spuma poliuretanica etanseaza bine la vant dar trebuie mascata cu ceva la interior si protejata de intmperii la exterior.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *