Categorii
Intrebari de la cititori

Izolatie pardoseala si pereti baie pe structura de lemn

Cum se izoleaza o baie pe structura de lemn atat la pardoseala cat si la pereti, fara a fi ingreunata?


Intrebare de la Constantin, pe adresa redactiei: Izolatie pardoseala si pereti baie pe structura de lemn.

7 răspunsuri la “Izolatie pardoseala si pereti baie pe structura de lemn”

se poate placa cu placi din beton tip gipcarton de 10 mm grosime, iar peste hidroizolatie.

Stimate domn, am cautat si eu solutii pentru hidroizolarea baii la viitoarea mea casa din lemn si am gasit pana la urma solutia perfecta. Problema alegerii a fost una deosebit de dificila mai ales ca, cu toate ca activez in constructii de peste 12 ani, nu m-am lovit de asa ceva pana la mine.
Contrar tehnologiei clasice unde hidroizolarea intervine inainte de realizarea lucrarilor ce tin de faza a doua a constructiilor si anume faza de „gri”, aici, la constructii din lemn, hidroizolarea intervine DUPA realizarea fazei de gri in baie. Deci, dvs. veti placa peretii cu rigips de 12,5 mm, verde; veti turna sapa de egalizare slab armata peste un carton bituminos tratat la cald; dupa minim 28 de zile, timp in care sapa se va usca veti aplica solutia de hidroizolare compusa din:
banda elastica de 10 cm si solutie bicomponenta de hidroizolare astfel:
(nu dau nume deoarece am inteles ca este interzisa publicitatea)
– se „ung” peretii si sapa la zonele de imbinare urmarind in continuare aplicarea solutiei pe toata suprafata sapei;
– dupa maxim 4 ore, se aplica banda de imbinare la rosturi, avand grija sa se aplica un strat suplimentar la colturi intre doua „maini” de solutie;
– imediat se „unge” banda cu solutie hidroizolanta, pe toata supafata ei, spre sus pe rigips si spre jos pe sapa;
– dupa inca maxim 4 ore se „unge” toata suprafata cu solutie hidroizolanta.
Atentie: deoarece tot procesul dureaza aproximativ 8-9 ore, trebuie inceput dimineata. Nu se monteaza stratul de finisaj mai devreme de 48 de ore (gresie, faianta). Pentru protejarea stratului hidroizolant va recomand ca la aplicarea chitului sa alegeti un chit de la … (pardon, nu pot sa mentionez numele), acesta avand si el proprietati hidroizolante. Va garantez succesul si faptul ca atat timp cat casa aia va sta in picioare, nu veti avea probleme cu infiltrarea apei din bae spre zonele din lemn.
Suplimentar, va recomand ca la zonele adiacenta baii sa tratati lemnul cu clasicul lac, peste straturile impotriva xilofagelor.
Aceasta este solutia pe care o s-o pun si pentru mine in practica la viitoarea mea casa din lemn. Numele celor mai bune firme in domeniu vi-l spun pe mail sau la tel 0748704725.
Cu stima si, spor!

Zi buna,sunt intr-o mare dilema dupa ce am facut o mare prostie fara sa am parerea specialistilor adica l-am ascultat pe Dorel care a zis :”merge doamna”.
Am facut baile la etaj intr-o constructie de lemn,nu a fost facuta hidroizolatia corespunzator iar acum in timp ce la etaj se face dus in sufragerie se inmulteste ciorba-n farfurie.Fac haz de necaz dar nu mai pot.O solutie dar nu f scumpa are cineva?am gresie si faianta pusa,am gasit SIKALASTIC 490 T,o solutie scumpa dar se da pe gresia si faianta pusa o fi bun,nu o fi?pe cine am intrebat nu cunoaste f multe despre aceasta solutie dar gandesc caci poate citeste un om avizat si-mi lasa o idee.

Seara buna!Din ce stiu eu nu se pune peste gresie.Asa am văzut in țările nordice.Exista ceva,se numește Aqua stop si Aqua stop flex(nu stiu daca exista si in Romania)se da pe pardoseala,sau o guma lichida, dat de 3 ori(înainte se aspira si se da cu amorsa ei specială ca sa plastifieze toți porii).In țărille scandinave cu asa ceva se lucrează.

Buna tuturor.

Noroc ca de la primele comentarii ale acestui articol si pana acum, au incept usor usor sa intre pe piata romaneasca si produsele speciale de hidroizolat baile construite pe structura de lemn. Este vorba despre membranele sau foliile hidroizolante si elastice pentru dusuri de tip walk-in, direct peste pardoseala. Aceste folii speciale au o grosime redusa, de sub 1mm si se lipesc peste lemn cu adeziv elastic, mono sau bicomponent, asa cum sunt si adezivii pentru parchet.Avantajul este ca aceste tipuri de membrane nu se rup, sunt elastice si nu transmit in straturile superioare eventualele fisuri din sapa (desolidarizeaza).Se aplica foarte usor si rapid si nu necesita pregatire speciala.

Daca doriti informatii suplimentare despre aceste tipuri de hidroizolatii pentru structuri din lemn, va rog sa ma contactati la 0734 396 390.

Spor tuturor la munca .

Buna seara, multe pareri si multe explicatii dar toate fara sa inteleg nimic, nici o noima. Recunosc ca nu sunt in domeniul constructiilor si pricem mai greu dar sa citesc doar povesti despre niste chestii chimice monocomponente sau bi / multicomponente nu m-au ajutat cu nimic. Imi pare rau sa fiu eu Gigi contra dar mi se pare normal daca vrei sa ajuti pe cineva sa ii spui ce sa caute ca eu de exemplu tot nu stiu ce sa scriu pe google search ca monocomponent e orice vrei dar numai la ce probabil se refereau unii experti. Cred ca e o tampenie sa pretinzi cuiva ca daca spune de o marca de vopsea sau altceva ca e reclama!! Daca eu sunt multumit de un produs cum se comporta la punerea in opera cum sa nu ii spun pe nume??

E normal sa recomand (ATENTIE! la exprimare, nu sa fac reclama!) un produs care poate fi folosit pentru utilizarea la ceea ce intreaba alti necunoscatori ca mine. Daca stiam ce produs sa folosesc nu mai intrebam daca stie cineva cum pot face o hidroizolatie.
Cum probabil asa cum eu nu stiu ce materiale sa folosesc nici unii (ca adminii) nu stiu limba romana si le pun mai jos diferenta intre recomandarea unui produs si reclama acestuia!!
RECLÁMĂ, reclame, s. f. 1. Activitate (comercială) prin care se urmărește, pe calea publicității (prin tipărituri, radio, televiziune, cinematograf etc.), suscitarea, câștigarea interesului public asupra anumitor mărfuri, a unor cărți, a unui spectacol, a folosirii unor servicii etc.
RECOMANDÁ, recománd, vb. I. 1. Tranz. A îndemna (pe cineva) la ceva, a sfătui (pe cineva) să facă ceva; a prescrie, a indica; a propune.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *