Categorii
Intrebari de la cititori

La constructia unei case de 10 m pe 10, care ar fi primii pasi? Autorizatia de constructie cat m-ar costa?

buna. as dori sa incep constructia unei case de 10 m limiari pe 10, care ar fi primii pasi? autorizatia de constructie cat m-ar costa? pot sa incep casa daca am autorizatia? la cati bani credeti ca as ajunge cu constructia casei? fara toate finisarile interioare doar sa am o camera gata de locuit in prima faza. va multumesc.


Intrebare de la Teodora, pe adresa redactiei: La constructia unei case de 10 m pe 10, care ar fi primii pasi? Autorizatia de constructie cat m-ar costa?

49 de răspunsuri la “La constructia unei case de 10 m pe 10, care ar fi primii pasi? Autorizatia de constructie cat m-ar costa?”

Buna ziua.
Oferta de pret nu se face dupa cati mp sunt pe proiect si nici nu se oferteaza constructiile la mp construibil. Pentru o oferta de pret corecta si realista trebuie sa studiem proiectul. Va rugam sa ne trimiteti pe mail proiectul (plansele: fundatie, parter, etaje/mansarda, invelitoare si sectiunea principala), si noi in cel mai scurt timp o sa va realizam oferta solicitata si va v-om trimite raspunsul. Fiecare proiect are particularitatiile lui si gradul lui de complexitate si de realizare. Pretul unei constructii variaza foarte mult in functie de mai multi factori: proiect, locatie, natura terenului, studiu Geotehnic, materialele folosite, regimul de inaltime, etc……

Daca nu aveti proiect va putem ajuta de la : proiectare- avizare – autorizare – executie la rosu sau la cheie.

Informativ va comunicam ca preturilede realizare a constructiilor se incadreaza :
– „la rosu” intre 110 – 150 E / mp + TVA;
– „la cheie” intre 220 – 350 E / mp +TVA; pretul pe mp la cheie poate ajunge si la 500 E / mp daca dv. solicitati marmura , panouri fotovoltaice, incalzire in pardoseala, etc ………….
Preturile mentionate mai sus sunt orientative, un pret real se obtine in functie de cele mentionate mai sus: ( proiect, locatie, natura terenului, studiu Geotehnic, materialele folosite, regimul de inaltime, etc…).

autorizatia 300 eur !dupa optinerea ei poti sa incepi constructia .costul casei ar fi in jur de 20000-23000 mii eur .bafta

Buna,

Eu am inceput constructia casei la inceputul lunii iulie si am ajuns la elevatie.
Proiectul m-a costat 4,5 euro / mp + 600 avizele necesare pentru eliberarea autorizatiei.
Conteaza foarte mult daca terenul este drept sau in panta.
La mine terenul este in panta si necesita costuri suplimentare la elevatie, adica ciment. Pentru estimarea corecta a pretului casei tale este necesar a fi vazut, de constructor, proiectul casei.

BAFTA !

Buna ziua!

Daca resursele sunt limitate trebuie chivernisit fiecare banut si implicarea personala in proiect devine o necesitate. Meseriasii care propun solutii „la cheie” nu pot face cea mai economica lucrare (pentru ca nu ii intereseaza acest lucru). Din acest punct de vedere v-as putea da mai multe sfaturi, desigur, fara pretentii financiare.

Mult succes!

Buna seara.
10×10=100
Pasi:
Etapa I
1. Obtinerea certificatului de urbanism – 5 lei parca
2. Intocmirea proiectului la un arhitect. El va va spune valoare proiectului.costa intre 4 si 10 euro/m2 – arhitectura, instalatii, gard
3. Obtinerea avizelor de la utilitati, mediu, samd ce sunt prevazute in certificatul de urbanism – 100 mediu+65 enel, samd
4. Plata la OAR a taxei 0,5-0,7% din valoare aproiectului furnizata de arhitect la punctul 2
5. Plata la primarie a taxei de 1% din valoarea proiectului furnizata de arhitect la punctul 2
Depunerea proiectului+dovada taxe+avize utilitati+avize samd la primarie
Totul dureaza pana intr-un an.
Etapa II
1.Obtinerea autorizatiei de construire
2. Cercetarea de piata privind constructorul
3. Dileme la ce materiale trebuiesc
4. Contractarea arhitectului pentru devizul tehnic de lucrari pentru rezolvarea dilemelor
5. Aflarea realitatii preturilor din Documentatia Tehnica de Executie
6. Constructia propriu-zisa.
Etapa III
1.Intocmirea cartii imobilului
2 Luarea in evidenta a spatiului la fisc
3 La curte mereu este ceva de facut 🙂

Cost total etapa I: ~2500 euro
Cost etapa II ~ 32000 euro materiale+manopera
Cost etapa III ~ 400 euro
Este mai bine decat o garsoniera in Drumul Taberei, nu? Apropo, este estimare facuta fara gard, fosa, circuite exterioare instalatii, put forat. Astea mai costa cam 7500 de euro. Dar tot e mai bine decat un apt cu doua camere, nu?
Spor!
bsterea@yahoo.com

cine ma poate informa daca am un teren de 350 mp pot obtine autorizatia de construccie am intles ca nu se poate ajutatima cu un raspuns va rog ms

Sigur ca se poate obtine autorizatia de constructie Mihai Ana. Doar ca in majoritatea cazurilor POT-ul ( procentul de ocupare a terenului ) este undeva la 30% din suprafata terenului, adica in cazul tau nu poti depasi o amprenta la sol de 105 Mp. Pt. mai multe detalii ma poti contacta pe e-mail. Multumesc.

Societatea noastra va pune la dispozitie urmatoarele servicii:
– proiectare de de structura, rezistenta si arhitectura pentru constructii civile si industriale, proiect D.T.A.C. + P.TH. + D.E.
– servicii complete de proiectare de instalatii (termice, sanitare, electrice, ventilatii, gaz, retele incinta si stradale, retele pentru infastructura)
– expertize tehnice
– verificari de proiecte pe toate specialitatile, exigentele si fazele de proiectare
– servicii complete de topografie (studii topografice, documentatii cadastrale)
– documentatii economice, devize si licitatii
– studii geotehnice
– proiectare cai ferate, drumuri si poduri
– evaluari si expertize judiciare
-obtinerea de avize
-executia constructiilor proiectate la cele mai inalte standarde
Serviciile sunt asigurate prin personalul angajat si colaboratori, colectivul având experienta diversificata si numeroase proiecte elaborate.

„CONSTRUIESTE CU NOI, CONSTRUIESTE PENTRU VIITOR !!!”
Efectuam lucrari in toata tara !!!

Cu respect si stima,
Echipa „CasaTaMultVisata”
E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com
Telefoane:
0742756576 0767954857

Care sunt pasii pe care trebuie sa urmez pentru construirea unei case la tara in regie proprie. Nu am decat terenul

care este pretul pentru autorizatia e constructie a unei camere de 5*4=20mp casa este in forma de L si vreau sa fac inca o camera in golul acela sa fie casa la fata la drept si mar interesa cat ar costa autorizatia de constructie socrul meu are handicap multumesc

asi dori sa cumpar proiectu ce imi place dar..sa il obtin fara autirizatie…la anu vreau autorizatia pt ca atunci incep sa construiessc …se poate??unde am gasit un proiect ce imi placea am sunat sa intreb ce acte imi trebuie sa pot obtine acel proiect si mi sa cerut sa aduc autorizatia de constructie…pai pe ce baza platesc autorizatia daca nu am proiectu??va rog dati-mi un raspuns pe mail multumesc

Am un teren la tara si as vrea sa construiesc o cabana pe piloni am nevoie de autorizatie de constructie sau nu daca da ce am de facut pentru obtinerea ei si in cat timp o pot obtine

buna ziua as dori sa fac o casa cu 4camere fara etaj cat mar costa autorizatia de arhitect sa imi dea drumu sa fac casa as dori un raspuns multumesc.

Adrian,la 280 mp calculeaza 30 % din suprafata si aceea este amprenta pe care o poti face…sper sa nu ma insel.

Vreau sa construesc o casa la tara 4camere ,baie ,bucatarie tenda sau sopru cum se spune la Cheie cit ma costa va multumesc,primesc raspuns Pe Mail

Bună seara .Am un teren sias vrea să construiesc o casa la tare in judetu dimbovita com ulmi sat Dimoiu este un teren drept dar nu stiu ce unde sa încep as avea nevoie de ajutor cum trebuie sa procedez

Ce risc daca construiesc o casa parter +mansarda dupa proiectul meu in curte la ţarã ?

Bună ziua pentru cei care vor sasi construiasca o casă .sa sune la nr 0721756282 pentru orce fel de informații fac case cu materiale mele sau la dortia clentului va multumesc.

bună ziua as dori sa construiesc o casa de 9/9 cam cat costa construirea? pret proiect întemeiat acte necesare ?

Buna ziua ! Am o intrebare am la tara undeva in zona Moldovei un teren cu o casa batraneasca,alaturi am turnat o temelie de casa cu 3 CAM ,baie,bucatarie,hol,dar nu am autorizatie,cat m-ar costa avand in vedere Ca proiectul e facut de mine?

@Calin Dina,
primul pas este sa obtii de la primaria din localitate un certificat de urbanism in vederea construirii noii case. Acolo vei gasi toate avizele si conditiile care sunt cerute. In functie de dimensiunea casei, va trebui sa gasesti un arhitect care sa-ti faca proiectul (minimum necesar pentru obtinerea autorizatiei de constructie). Obtinerea autorizatiei de constructie costa 0,5% din valoarea constructiei. Autorizatiile necesare mai costa si acelea cateva sute de lei. Pentru un proiect autorizat vei scoate din buzunar un minim de 4-5 Eur per metrul patrat construit.

Salutare toata lumea.

Tin sa multumesc tuturor celor care au impartasit pe acest forum, informatii utile si benefice pentru toti cei care vor sa construiasca o casa si se afla la inceput de drum.
Din aceasta categorie fac si eu parte in momentul de fata.

Am observat ca in cele mai multe locuri, se specifica preturile in functie de ceva. Insa oamenii simplii de multe ori, vor sa citeasca un exemplu concret, pentru ca asa se pot inspira si orienta mult mai bine, aceasta opinie este valabila si pentru persoana mea.

Rugamintea mea ar fi urmatoarea:

Sa luam ca exemplu un teren de 300 mp , cu o casa modesta fara etaj de 90 mp, un garaj de 12 mp si, un depozit de 15 mp. Totul intr-un mediu rural, deci la sat nu la oras.

Vreau sa aflu, care sunt costurile totale pentru:
– autorizatia de constructie de la primarie ( toate taxele si avizele si ce mai e de platit la un loc)
– pretul proiectului pt casa ( proiect nu neaparat scump dar bine pus la punct si fara gaura, deci finalizat)
– pretul propiu zis al constructiei prin contract pentru tipul de program „la rosu” si ” la cheie” .

Fiind intr-un exemplu, putem lua in considerare, ca eventualul client pentru acest tip de proiect, este un om simplu care se gandeste sa aplice pentru programul prima casa pentru realizarea si finalizarea locuintei respective.

Astept un raspuns cu nerabdare si va multumesc pentru intelegere.

Toate cele bune si sanatate tuturor.

@Andrei,
Asa cum am mai scris cu un comentariu mai sus, primul pas este sa scoti un certificat de urbanism de la primarie (20-40lei). In el vei gasi ce avize esti obligat sa scoti. Abia atunci poti afla cat te vor costa avizele…
Autorizatia de constructie te va costa 0,5% din valoarea constructiei. Deci, iti trebuie intai un proiect pentru ce anume vrei sa construiesti si abia apoi poti sa stii cat te costa autorizatia de constructie si taxa pe care trebuie sa o platesti la ISC. Proiectul te va costa minim 7-8Eur/mp de constructie.
Abia cand ai proiectul(si numai in baza acestuia) vei putea afla si niste valori relativ exacte ale constructiei la rosu, gri, cheie.
Nu am adus deloc in discutie ce inseamna aducerea utilitatilor pe teren precum si efectuarea unui studiu geotehnic…
Fara acesti primi pasi, orice alta discutie este doar o alta discutie „in a ne afla in treaba si a ne da cu presupusul”…

@Nicu,
Inseamna ca pentru a afla costul total cat mai exact pt o casa, trebuie ca mai intai sa-i fac proiectul, care ma va costa aproximativ 1000 de euro (exemplu).

Ultima intrebare a mea suna cam asa: proiectul pentru casa are vreo legatura cu certificatul de urbanism ? Adica trebuie acel certificat pentru proiect sau ma pot duce direct la un proiectant si dupa ce primesc proiectul intreg ma pot apuca de restul hartiilor ? ? ?

Multumesc anticipat.

@Andrei,
primul drum e la primarie pentru obtinerea certificatului de urbanism. Se completeaza o cerere in care scrii ce anume vrei sa construiesti iar primaria iti va elibera certificatul de urbanism in care este prevazut cum poti construi (in ce loc, la ce distanta fata de vecini si strada,etc) precum si care sunt avizele pe care trebuie sa le scoti.
Cu certificatul de urbanism te duci la un proiectant/arhitect. El iti va intocmi si toate memoriile tehnice necesare obtinerii acelor avize (contra cost, bine-nteles). Cu el te vei pune de acord cum vrei sa arate viitoarea constructie si in functie de aceasta (dar si de acel studiu geotehnic de care vorbeam) se va apuca sa-ti intocmeasca proiectul (cel necesar obtinerii autorizatiei de constructie – acesta este minimum necesar dar nu te ajuta in totalitate in faza de constructie deoarece nu gasesti in el detaliile tehnice de executie)…

Avem o construcție veche din chirpici,si am dorii sa refacem fundația si pereții din BCA,nu se modifica dimensiunea construcției si as dorii sa stiu dacă sa poate face doar cu autorizație de domolare si autorizație de construcție, fără proiect,menționez ca suprafața construcției este de 63mp si este la sat.Mulțumesc

@Marina,
Autorizatia de constructie se obtine in baza unui proiect de constructie care se depune impreuna cu toate avizele ce au fost solicitate in baza certificatului de urbanism.
Deci, raspunsul e nu. Nu poti obtine o autorizatie de constructie fara proiectul viitoarei constructii.

Bună ziua!
Am o nelămurire. Proiectul DTAC conține obligatoriu și partea de rezistenta a construcției? Sau alți bani, alta persoana îl întocmește nu proiectantul?

@Mihaela

Nu, proiectul DTAC contine pe partea de rezistenta doar sapatura, fundatiile si detaliile de fundatii. Daca nu te-ai inteles de la inceput cu proiectantul general, e practica des intalnita sa primesti doar atat, urmand ca restul sa fie alti bani, alta distractie…

Buna ziua
Intrebarea mea este: ai firme care sa se ocupe de toate formalitatile pentru constructia une case la un prez modest? Terenul exista intrun sat in nordul Moldovei.
Eu locuesc in strainatate. Sau trebue sa le fac eu?

Buna ziuad-na Doina !
Pentru o colaborare: arhitectura – proiectare – avizare – autorizare – executie la rosu sau la cheie, oferta de pret va rugam sa ne contactati telefonic, noi va stam la dispozitie cu incredere si cu profesionalism.
„CONSTRUIESTE CU NOI, CONSTRUIESTE PENTRU VIITOR !!!”
Efectuam lucrari in toata tara !!!
Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane:
0742 756576
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro
ceb.office@yahoo.com

Bună ziua , cât m-ar costa toate autorizațiile de construcție , pentru o casă de 70 de metri pătrați . Vă mulțumesc !

BUNA ZIUA
Pt executie-costuri-renovari-proiectare , case-vile-pensiuni-apartamente-etc , la rosu sau la cheie , cu materialele noastre sau ale proprietarului , contactati-ne pe e-mail vilmacomp1969@yahoo.com sau tel 0724156676 Prezentam lucrari executate sau in curs de executie
STIMA

Buna ziua. D-l Constantin mai sus gasiti telefoanele unde ne pteti contacta.
Multumim.
O zi buna!

Cât mă costă o casă de 70 de metri pătrați , demisol , garaj , beci și cameră tehnică termocentrală , parter living cu bucătărie deschisă , baie , dormitor și cămară . Terenul este în pantă , adaptat pentru garaj și beci , trebuie puțin escavat . Casa o vreau terminată doar fațada (inclusă termoizolarea fațadei ) interiorul îl vreau doar la gri , fără instalații , gresie sau faianță , materialele firmei constructoare ( materiale de calitate ) , aș prefera să vă Ocupați și de toate autorizațiile necesare. Cât ar costa aproximativ , vă mulțumesc !

Buna seara.
D-na Gheorghe Lililiana nu este nevoie sa fiti dvs personal.
Noi suntem o companie dearhitectura – proiectare si executia lucrarii la rosu sau la cheie va stam la dispozitie cu profesionalism. Va rugam sa ne contactati telefonic.
” CONSTRUIESTE CU NOI, CONSTRUIESTE PENTRU VIITOR !!! ”
Efectuam lucrari in toata tara !!! iar noi ne ocupam de toate de la Certificatul de Urbanism pana la predarea constructiei la cheie.
Cu respect si stima,
Echipa “Casatamultvisata Empire Building”
Telefoane:
0787 393503 0742 756576
E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com

Buna ziua, intrebarea mea este:certificatul de urbanist, autorizatia de constructie si proiectul le poate face o alta persoana in locul meu sau trebuie sa fiu eu personal?

BUNA ZIUA
Pt executie-costuri-renovari-proiectare , case-vile-pensiuni-apartamente-etc , la rosu sau la cheie , cu materialele noastre sau ale proprietarului , contactati-ne pe e-mail vilmacomp1969@yahoo.com sau tel 0724156676 Prezentam lucrari executate sau in curs de executie
STIMA

Buna seara, vreau sa construiesc o casa la rosu 7/8, cu masarda. Ma poate ajuta cineva cu autorizația de cosolidare, proiect? lasati un nr de telefon.

As vrea sa adaug o camera și o bucătărie la casa părintească, se afla in Roman, cartierul Nicolae Bălcescu, as vrea sa știu care sânt pașii de urmat și cât ar costa cu aproximație. Mulțumesc celor ce îmi vor raspunde

Buna ziua… daca sunt mostenitoare si nu mai am actul de proprietate, pentru ca s-a pierdut, pot face o casa langa cea veche? si ce acte imi trebuie?

Normal cum trebuie sa procedez in cazul in care nu mai detin actul casei .. parintii au murit si nu e dezbatuta mostenirea si as vrea sa construiesc o casa langa cea veche ..

Buna ziua eu am cumparat o casuta de 50 de metri patrati in judetul Mures am renovat-o interior si as vrea sa fac o masarda cam de 60 m2. am vorbit cu un inginer proiectant si mi-a spus ca ma costa 3000 actele deoarece am Muresul ce trece in spatele casei. e posibil?? Multumesc daca cineva poate sa imi dea un raspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *