Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Melanzane alla parmigiana cu sunca


melanzane alla parmigiana reteta cu sunca



Daca e sa fac un top al retetelor cu vinete, imediat dupa clasica salata de vinete as pozitiona Melanzane alla Parmigiana (vinete cu parmezan la cuptor) – o mancare italieneasca absolut delicioasa.


Desigur ca nu m-am putut abtine si am modificat-o, dar doar putin, adaugand la lista de ingrediente cateva felii subtiri de sunca.

Asadar, iata lista de ingrediente necesare pentru o tava de melanzane alla parmigiana, dupa reteta adaptata de mine:

– 5 vinete mari si frumoase;
– 400 g mozzarella;
– minim 200 g parmezan ras;
– 200-300 g sunca feliata subtire;
– faina;
– ulei pentru prajit.


Pentru sos avem nevoie de:

– 2-2,5 kg rosii carnoase;
– 6-7 catei de usturoi;
– o ceapa mare;
– o mana sanatoasa de busuioc proaspat;
– sare si piper dupa gust;
– 2-3 linguri de ulei de masline.

Si acum sa va spun cum prepar eu vinetele cu parmezan la cuptor.

Primul pe lista este sosul de rosii. Eu il prepar uneori chiar si cu o zi inainte de a executa melanzane alla parmigiana. Mi se pare ca astfel castig timp. Sosul de rosii poate fi cumparat de-a gata din comert sau putem sa-l preparam in casa, dupa cum urmeaza: rosiile se spala, se curata de pielite si se toaca la cutit sau in robotul de bucatarie.

Punem la incins intr-o oala antiaderenta uleiul de masline, adaugam usturoiul curatat si tocat marunt, amestecandu-l, pana capata o usoara crusta aurie. Peste usturoiul calit adaugam ceapa tocata marunt, amestecand continuu. Dupa ce aceasta devine translucida, adaugam rosiile pasate, punem capacul si lasam sa fiarba, pana la ingrosarea sosului. Cand este aproape scazut, potrivim de sare si piper dupa gust si adaugam o mana sanatoasa de busuioc proaspat, spalat si tocat marunt. Mai nou, ma pot lauda ca folosesc busuioc din gradina proprie si trebuie sa va spun ca are o aroma senzationala!

Bun. Cat timp fierbe sosul ne ocupam de vinete, pe care le spalam si le taiem felii de un centimetru grosime. Reteta originala spune sa taiem vinetele rondele, insa eu prefer sa le tai pe lung (o sa vedeti de ce putin mai jos). Presaram sare pe feliile de vinetele si le punem la scurs pentru cel putin 30 de minute. Dupa ce au lasat destula apa, le scuturam, le trecem prin faina si le prajim, rand pe rand. Ei, aici am vrut sa ajung. Imaginati-va numai cat timp v-ar lua sa prajiti cinci vinete mari taiate rondele. Asa ca, sfatul meu e sa faceti ca mine – taiati-le pe lung, ca sa scapati mai rapid de operatiunea cea mai putin placuta a intregii retete. Dupa prajire e bine sa le lasati la scurs pe niste prosoape de hartie, care vor absorbi uleiul.

Si acum vine partea cea mai usoara: intr-o tava potrivit de adanca alternam, in straturi, toate ingredientele din reteta, in felul urmator: un strat de sos de rosii, un strat de vinete prajite, un strat de sunca, cateva feliute de mozzarella si putin parmezan ras. Continuam, pastrand ordinea, pana umplem tava, avand grija ca stratul superior sa fie de parmezan si mozzarella.

Tava astfel umpluta se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute sau pana capata o frumoasa crusta aurie.

Chiar ieri, pentru ca am avut musafiri, am facut doua tavi de Melanzane alla Parmigiana – o nebunie!

Ei, ce ziceti, v-am facut pofta?

P.S. Daca vreti, puteti pune o parte din vinetele cu parmezan gata preparate la congelator si sa le scoateti intr-o zi, cand nu avem chef de gatit. Isi pastreaza foarte bine toate aromele si gustul.




Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |
loading...

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii