Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Pereti cu parchet laminat in finisajele moderne

living modern pereti placati parchet laminatVrei sa-ti redecorezi peretii unei camere si sa le schimbi radical aspectul, dar te-ai plictisit de banala vopsea lavabila sau nu vrei sa-i decorezi cu tapet? Iti propun o idee simpla si indrazneata – aplica parchet laminat pe unul dintre peretii incaperii pe care vrei s-o transformi.


Pe langa faptul ca rezultatul este de-a dreptul spectaculos, placarea unui perete cu parchet laminat este o alternativa moderna la accentuarea acestuia cu ajutorul vopselei lavabile, a tapetului sau a pietrei decorative.

Acest truc modern de design, folosit tot mai des de specialistii in amenajari interioare, poate fi aplicat in decorarea livingurilor, dormitoarelor, diningurilor, dar si a bucatariilor sau bailor din casa.

placare parchet laminat tavan living

Intr-un living modern, de exemplu, putem placa cu parchet laminat peretele pe care urmeaza sa montam televizorul cu ecran plat sau canapeaua. In dormitor putem finisa cu parchet peretele de la capul patului matrimonial, iar in bucatarie il putem folosi pentru a inlocui faianta sau panourile din sticla din zona blatului de lucru.

Pentru crearea unui efect de continuitate designerii recomanda folosirea aceleiasi nuante si aceluiasi tip de parchet si pentru placarea pardoselii si pentru decorarea peretelui de accent.

perete living parchet laminat

Placarea unui perete cu parchet laminat asigura obtinerea unei suprafete perfect finisate, rezistente in timp, usor de intretinut si cu impact estetic deosebit. Placile de parchet pot fi aplicate atat pe verticala si pe orizontala cat si pe diagonala. Designerii mai curajosi au indraznit sa mearga si mai departe, folosind parchetul laminat si in decorarea tavanelor.

baie aspect rustic pereti parchet laminat

Exista doua tehnici de placare a peretilor si a tavanelor cu parchet laminat. Prima presupune folosirea unui adeziv special, iar in cea de-a doua placile de parchet se fixeaza pe un cadru/schelet din lemn, fixat in prealabil pe perete sau pe tavan. Cea de-a doua varianta nu este recomandata in cazul incaperilor mici si foarte mici, deoarece cadrul din lemn micsoreaza volumul interior al camerei.

living modern pereti placati parchet laminat

pereti bucatarie parchet laminat

3 răspunsuri la “Pereti cu parchet laminat in finisajele moderne”

muuuult mai frumos si mai de efect decat lambriurile din lemn pentru placarea peretilor interiori! si nici nu pare greu de montat din ce inteleg. imi amintesc ca am vazut la un moment dat, intr-un film, asa ceva si chiar ma intrebam daca e un panou intreg sau parchet laminat. m-am interesat si prin magazine si chiar se uitau ciudat la mine pe acolo cand intrebam daca se poate aplica parchetul pe perete :))))))

imi place decorarea peretilor cu parchet dar unde se gaseste sina si clipsurile acelea pentru ca am vazut untutorial in care parchetul se prindea pe o sina si la fiecare rand se aplica niste cleme de unde se cumpara

Citez din articolul dvs>
„Exista doua tehnici de placare a peretilor si a tavanelor cu parchet laminat. Prima presupune folosirea unui adeziv special,..”
Ce adeziv se foloseste la fixarea parchetului laminat pe perete ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *