Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Pozitionarea dormitorului conform regulilor Feng Shui

dormitor feng shui

Conform principiilor Feng Shui, pozitionarea, amenajarea si decorarea interioara a dormitorului sunt extrem de importante, acesta fiind locul in care ne retragem pentru odihna si refacerea resurselor de energie pierdute peste zi.


Daca va pasioneaza stiinta Feng Shui si doriti sa planificati structura interioara a casei conform regulilor ei, e bine sa stiti cum ne influenteaza viata si somnul pozitia dormitorului si a patului in care dormim.

Dormitorul amplasat in Nordul si Nord-Estul casei

Pentru un somn odihnitor cea mai potrivita pozitie a dormitorului este Nordul, care este asociat in stravechea stiinta chineza cu intimitatea. De aceea aceasta pozitionare este indicata atat cuplurilor tinere cat si celor trecute de prima tinerete. Pe de alta parte, Nordul are un efect neplacut asupra persoanelor singure, amplificand senzatia de izolare, singuratate si inducanand stari depresive.

In Feng Shui Nord-Estul reprezinta pamantul. Dormitorul pozitionat in aceasta directie produce o cantitate coplesitoare de energie chi care poate provoca insomnii si chiar cosmaruri. Asa ca aceasta amplasare a dormitorului si mai ales a patului este nerecomandata persoanelor care se confrunta in mod obisnuit probleme legate de somn. In opinia specialistilor in Feng Shui copiii care dorm in dormitoare sau paturi amplasate in Nord-Estul casei isi pun amprenta, mai mult decat ar trebui, asupra vietii parintilor. In mod cert, pozitionarea dormitorului in Nord-Est este o alegere gresite in cazul copiilor hiperactivi.

Insa in cazul cuplurilor tinere, energia Nord-Estului este benefica, ajutandu-i sa-si consolideze relatia de cuplu.

dormitor modern feng shui

Efecte ale amplasarii dormitorului in Nord-Vest

Aceasta pozitionare este ideala pentru adultii care au ajuns intr-un punct de stabilitate si independenta a vietii lor.

Dormitoarele in Sud si Sud-Est – ideale pentru persoanele dedicate vietii profesionale

Punctul cardinal Sud are un efect pozitiv asupra vietii tinerilor, aflati la inceput de drum, ajutandu-i sa-si atinga mai usor telurile.

Sudul are un efect fantastic asupra vietii de cuplu, fiind considerat de catre specialistii Feng Shui un stimulator al vietii intime. Dar, aceiasi specialisti considera ca Sudul nu este tocmai locul ideal pentru un somn odihnitor, iar daca in dormitorul astfel pozitionat mai si predomina culoarea rosie, simbol al elementului Foc, insomniile si starile de nervozitate sunt ca si garantate.

Pentru un plus de romantism, stiinta Feng Shui recomanda amplasarea dormitorului in Estul casei.

Daca va numarati printre cei preocupati de evolutia profesionala, mai mult decat de alte aspecte ale vietii, pozitionati dormitorul sau macar patul in directia Sud-Est. Feng Shui ne invata ca energia produsa prin aceasta pozitionare a dormitorului contribuie la dezvoltarea aptitudinilor de comunicare, atat de necesare in mediul de afaceri.

Pentru copii si adolescenti amplasarea dormitorului in Sud-Estul casei este complet nepotrivita, deoarece contribuie la dezvoltarea nesigurantei si a increderii inpersoana proprie. Evitati montarea patului pe peretele din dormitor orientat spre Sud-Est. Puteti amplasa acolo un sifonier sau o comoda.

Un răspuns la “Pozitionarea dormitorului conform regulilor Feng Shui”

Am inteles! Oriunde ar fi amplasata camera este avantajos pentru relatia de cuplu dar mai putin pentru persoanele singure. Concluzia: esti singur e rau oriunde, nu esti singur, e bine oriunde! Multumim!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *