Categorii
Retete culinare

Prajitura cu visine

pandispan - prajitura cu visine

Ingrediente prajitura cu visine:


– 2 kg visine
– 6 oua
– 300 g unt
– 300 g zahar pudra
– 250 g faina
– 2 pachetele de zahar vanilat
– esenta de rom dupa gust

Preparare prajitura cu visine:

Se spala visinele, se curata de samburi si se lasa la scurs.
Untul se freaca bine cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, zaharul vanilat, faina, esenta de rom si un praf de sare.

Albusurile se bat spuma si se inglobeaza in compozitia obtinuta mai sus.
Se unge tava cu unt sau cu ulei, se toarna aluatul obtinut, peste care se pun visinele.
Se coace in cuptorul incins din timp, 40-45 de minute la foc potrivit.
Se serveste pudrata cu zahar vanilat. Mie mi se pare una dintre cele mai bune prajituri de vara 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *