Categorii
Intrebari de la cititori

Pret cife beton vs beton facut in curte

Buna ziua. Cum este mai avantajos? Sa cumpar cife de beton sau sa il prepar in santier (in curte)?


Ma intereseaza sa stiu si daca betonul facut in curte este la fel de bun calitativ fata de cel adus de la statia de betoane cu cifa. Iar ca bani daca adun cimentul cumparat, apa, curentul etc nu cumva ies tot la pretul cifei?
Astept sfaturi. Multumesc!

Intrebare de la Marian, pe adresa redactiei: Pret cife beton vs beton facut in curte.

31 de răspunsuri la “Pret cife beton vs beton facut in curte”

fara discutii este mai bun betonul de cifa. Oricat de buni sunt meseriasii tai tot nu o sa il scoata la calitate la fel pe cel facut in curte. La pret probabil vei iesi mai bine daca faci betonul in santier.

Salutare,
Incomparabil betonul de cifa cu cel facut de nea Dorel.
In primul rand si cel mai important lucru e intaritorul, pe care betonul facut in santier nu-l are. Am turnat de curand doar la cifa toata casa(P+M) si vreau sa-ti zic ca sunt super satisfacut de alegerea cifei. Diferenta intre mc la cifa si mc turnati de meseriasi a iesit in jur de 5000 ron la 240 mp utili. Asta inseamna ca daca faceam betonul pe santier scuteam 5000 ron, bani ce se justifica prin calitate!
Succes!

Salutere,
Daca se respecta cu strictete reteta de preparare chiar nu sunt probleme .Sa nu uitam faptul ca majoritatea caselor care se construiesc in zone greu accesibile sunt construite de meseriasi care folosesc beton (facut in curte ) preparat in unele cazuri cu nisip si pietris scoase direct din albia raului.Daca ar folosi nisip si pietris din cariera succesul ar fi garantat.Cu ceva timp in urma mi-am construit o casa la tara si am folosit nisip si pietris din albia raului si cu ocazia unor modificari a trebuit sa sparg nista beton.Cu toate sculele performante pe care le-am folosit am muncit foarte mult. Am vazut platforme turnate cu beton B250 care au fost spalate de ploaie,si platforme care au fost turnate cu betoniera in curte de circa 10 ani unde nu sunt probleme.Dca nu te pricepi la betoane te pot arde si cei de la statia de betoane (cu toate buletinele lor de calitate ) si asta nu se costata decat in timp.Si atunci ce faci ? Cu stima,
Florin T .

Buna ziua,

Daca betonul este facut intr-un malaxor sau betoniera si se respecta reteta este cel putin la fel de bine ca si atunci cand cumperi betonul gata facut. Asa macar stii ca betonul este de calitatae deoarece tu esti cel care amesteca ingredientele. Avantajul la CIFA este acela ca usureaza turnarea deoarece turnarea se face prin pompare si nu manual si asigura o turnare continua si in timp scurt a betonului ( un fapt destul de important in cazul placilor de beton care au o suprafata mare deoarece placa trebuie turnata obligatoriu in intregimea astfel incat betonul sa nu apuce sa se intareasca – este exclusa turnarea placii de pe o zi pe alta sau la un interval de ore prea mare care ar [permite primei sarje sa se intareasca)

Buna ziua,de departe cel mai bun Beton este cel facut de Statia de Betoane,nu putem compara betonul facut de vecinu Costel? si in special dupa ce il serveste cu cateva Tuici Nea Gigel!ai pus cimentul Costele? l-am pus Nea Gigele? mai pune o Tuica ca doar o data turnam fundatia s-au placa lu Fitu.Chao

Singura problema la turnarea in curte este reteta.
Betonul, in functie de tipul sau (a se citi concentratia de ciment 42,5 in m3 de compus final) se subimparte in mai multe categorii.
Daca va uitati in planul de detalii fundare veti vedea beton C2,8, C 3,5, C 10, C 15 etc
Exact ca la un cozonac, daca il veti cumpara din Slobozia va veti linge pe degete, daca il luati de la Cora veti fi dezamagit.
Reteta este cheia succesului. Astfel, de la agregatele folosite, liantii utilizati, hidrofobizantii incorporati, betonul facut in curte ajunge sa fie si mai ieftin si mai calitativ decat cel din CIFA.
Ideea este una economica, dincolo de calitate.
Betonul facut la cifa si in curte se contracta, fierul fiind cel ce-l „leaga”.
Daca priviti investitia ca pe o lucrare material+manopera veti vedea ca veti da mai multi bani statului prin acea factura primita in cazul betonului de cifa. Daca veti alege betoniera, atunci banii sunt mai multi dati meseriasului.
Economic este mai avantajoasa betoniera, daca aveti norocul de un „chimist” in toata regula este mai avantajos si calitativ. Mai ales ca betonul facut in curte nu este necesar sa-l vibrati.
Eu personal, am ales o solutie de mijloc atunci cand lucrez pentru beneficiar:
beton semipreparat. Adaug apa atat cat imi trebuie, nu vibrez, nu dau bani la elefant, oamenii au ce manca, proprietarul da mai putini bani.
Succes.

SA TRAITI CA TREBUITI,SI AS CONTINUA DACA NU VA SUPARATI! CU CE A ZIS,DOSTOIEVSKI;”MAREA TAINA A EXISTENTEI UMANE NU CONSTA IN A TRAI PENTRU A MANCA,CI IN A STI PENTRU CE TRAIESTI:..” IARTA-MA Bogdane.Chao

Salutare,

Un sfat : Sa va feriti de meseriasi care spun las ca tine.Sunt cei mai periculosi meseriasi.In privinta prepararii betonului nu va descurajati .Daca respectati retetele de preparare este ok.Cate case au fost construite in zonele rurale intre anii 1970 si 1995 cu beton fabicat in curte si sunt in picioare si in ziua de azi . Totul se bazeaza pe informare ,cunoastere ,supravegherea lucrarii de catre un specialist in domeniu si succesul este garantat.
Cu respect,

@Mara
Pentru a calcula de cat beton ai nevoie pentru o Suprafata de 80 de mp, trebuie sa stim si ce grosime a placii doriti.
Daca presupunem ca doriti o placa de 80 de mp si grosimea de 0.3 m, inmultim suprafata cu grosimea (ambele in metri) si veti obtine volumul in metri cubi
80 * 0.3 = 24 metri cubi de beton.

La o casa de locuit p+m nu cred si nici nu am auzit pe nimeni sa toarne o placa de o,3 m.
30 de cm grosime e mult. Un 10-12 cm armat cum se cere e supersuficient. O zi buna si spor in lucrari

Buna ziua vreau sa torn „centura” de la fundatie manual la malaxor.Suprafata este:48metri liniari cu 40cm latime cu 60 inaltime.Ma intereseaza daca ma pueti ajuta va rog sa imi spune`ti cati saci de ciment intra la un metru cub de beton.Va multumesc.Dupa calculele mele imi da 11.50 de metri cubi dar nu stiu sa calculez cati saci de ciment imi trebuie pentru toata turnarea asta.Dupa ce torn si decofrez pun fierul si dupa torn cota 0 sau placa fundatiei cum spun „meseriasii”Stima.

buna seara

la ce trebuie sa fim atenti cand luam betonul de la cifa? sa stiu ca banii pe care ii dau, ii dau pe ceva calitativ..

Bogdan Sterea, spune-mi te rog cine livreaza beton semipreparat. Multumesc anticipat.

buna ziua. va rog sa.mi spuneti si mie, cati saci de ciment intra la 1 m3 ? multumesc!

BUNA SEARA Pe o parte a sacului de ciment gasiti retetarul cu cantitatile de ciment,nisip,sorturi,apa necesare preparari betonului care il doriti.Sau puteti cere un pliant de la orice depozit de materiale de constructi in care gasiti informatiile dorite. STIMA

Buna seara,
si eu sunt interesat sa stiu cum pot turna cu beton semipreparat
zona unde trebuie sa torn e greu accesibila dpdv cifa

Salut ! aveti aici un link cu calculul pe m3 de bedon in functie de clasa lui… turbopump.ro/reteta_beton_B250.php

Am nevoie de un constructor serios sa torn o fundatie de 9 m cubi, elevatie 4 m cubi, placa, centura = constructie extindere casa + camin hidrofor 2×2 x2 m cu instalatii sanitare. Distanta- 61 km de Bucuresti.

Ahahaha. Eu intotdeauna am folosit 1 galeata ciment, 2 pietris, una nisip si aproape una de apa. Ca si proportii. Apropo de faptul ca betonul facut in curte, e de rahat…

Buna ziua!
Vreau si eu sa torn si eu o terasa afara in curte de 6m/6m
As dori sa comand daca se poate o betoniera plina cu beton semi-ud* ud..direct acasa.
Stiti cumva va rog cat m-ar costa o betoniera plina . stiu ca parca are 8m cubi..
Va multumesc.

Buna ziua, cu cifa te cam fura la cubaz de ex. in loc de 4mc iti adduce 3 sau 3,5 mc tu nu ai de unde sa sti cit ti-a adus,chiar de ai suprafata de betonat calculate.

Trebuie ca cel care lucra la betoniera să fie foarte serios si sa înțeleagă importanța calității betonului pe care îl prepara , pentru că în funcție de aceasta, betonul va rezista in timp și va fi eficient la sarcinile pentru care este conceput. Mai pe înțeles, trebuie respectata rețeta cu strictețe, nu mai puțin ciment decât este prevăzut în rețeta. Mai mult ciment, nu reprezinta o problema a rezistenței , ci doar de buzunar. Indiferent că aduci ciment cu Cifra sau îl produci cu betoniera, vibratorul este esențial, pentru că vibrațiile produse de acesta fac că spatiile de aer din stratul de beton să dispară și betonul sa fie foarte compact , deci rezistenta la sarcinile pentru care a fost concepută rețeta. Betonul făcut cu betoniera este mai ieftin, dar nu neapărat mai calitativ. Totul depinde de persoana care lucrează la betoniera. Dacă îl aduci cu cifa, este nevoie sa ceri înainte de a platii, un certificat și garanție a calitatii. Dacă ți de refuza această garanție , atunci caută un alt furnizor de betoane.

BUNA ZIUA, sunt interesat sa fac una comanda de BETON B150 C8/10 + pompa cu furtun lungime minim 30 m, avem nevoie de acest beton, in zona strada vladeasa sectorul 6. NECESAR BETON B150 C8/10 – 15 MC.
– Suprafata pentru aplicat beton 230 mp.
– Va rog comunicati pretul pentru mc beton,
Multumesc,

Buna ziua !
Din pacate lipsa de experienta duce la multe comentarii total eronate.
Betonul din statie nu poate fi, IN PRACTICA, egalat calitativ , de betonul facut in curte de niste MESERIASI.
betonul din statie – lasand la o parte aditivi adaugati, in functie de cerinte – este facut dupa o reteta bine stabilita. statiile gen holcim, carpatbeton , etc – au totul automatizat. nu se poate interveni – fura – cum unii insinueaza aici din ciment sau alte materiale.
totul este automatizat. in reteta intra EXACT cat este LA CARTE !
betonul facut in curte – aproape imposibil sa faci o betoniera identica cu urmatoarea.
plus ca majoritatea cumpara balast ordinar – ieftin cu huma, mult nisip si cateva pietroaie prin el.
foarte putin cumpara – desi nu este diferenta de pret sesizabila – sorturi.
atunci cand comanzi o masina de balast de toata jena – mai bine comanzi sa iti puna nisip+pietris mic si mare ( pe inteles tuturor) sau mai tehnic 4-8+8-16.
si alt beton iti iese din betoniera . evident daca nu te zgarcesti si la ciment.
Si aici vine surpriza : betonul facut in curte este evident mai scump decat cel din statie.
Doar ca evident mai tot romanul uita sa faca calculele cum se fac corect:
pt beton trebuie cumparat o betoniera!
sau nu o mai punem la calcul : ca o aveam deja. gresit .
apa curge la furtun : nu o mai calculam. ba uite ca la sfarsitul luni vine si factura la apa. si la curent .
manopera : zero lei .
o fac eu cu tot neamul. doar 3 peturi de bere cost.
3 persoane : 3 peturi de bere toata ziua .
asadar daca calculam : apa + electricitate + nisip si sorturi + betoniera + ciment + manopera , o sa avem surpriza sa depasim costul de productie al betonului din statie.
cei din statie au preturi preferentiale la ciment, sorturi etc .
in fine … sper sa va fi fost de folos si oricum ROMANUL tot mai frumos si destept se crede decat oricine .
eu am doar un sfat sa va ofer dupa 13 ani de experienta : pt cei care fac betonul in regie proprie : CUMPARATI NISIP SI SORT 4-8 SI 8-16 !
va garantez ca nu o sa mai cereti vreodata balast sa va aduca camionagiul.
alta calitate ! muncesti cu drag si responsabil.
la aceasi bani ca si cost.
spor la treaba !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *